Криминалист: Трафикантите минават безпрепятствено оградата на границата с Турция

0
Според Иван Савов експерт дупките по оградата са толкова много, че не е нужно трафикантите да използват стълби
Според Иван Савов експерт дупките по оградата са толкова много, че не е нужно трафикантите да използват стълби Видео: NOVA

Според Иван Савов експерт дупките по оградата са толкова много, че не е нужно трафикантите да използват стълби

Засилен мигрантски натиск у нас. През последните дни много случаи на установени каналджии, превозващи нелегални мигранти, шокираха обществеността. Някои от тях бяха свързани и със смъртта на чужденци. Темата в „Здравей, България” по NOVA коментира криминалният експерт Иван Савов.

Според него проблемите, които имаме, водят до подобни инциденти. По думите на криминалиста въпреки, че технически е обезпечена сигурността на границата ни, има недостиг на кадри. „Имаме много сериозен проблем, който е свързан с кадри, с обучение, свързан е и с липсата на пари”, коментира той.

Савов заяви още, че дупките по оградата на границата ни с Турция са толкова много, че на места не е нужно трафикантите да използват стълби, а преминават безпрепятствено. По думите му трафикът на хора у нас никога не е спирал. „Просто дълго време за него не се говореше. Имаше един момент на затишие преди години. Може би заради политическата ситуация в България, фокусът просто беше отместен”, каза експертът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    до 2
    и през комунизма я охраняваше мвр - гранични войски бяха на мвр, ама тогава падаха глави за каналджийство, че и се стреляше, сега, дъблин-мъблин, права на мигрантите и корупция, ей ти и резултата
  • 6
    1
    Русенец
    Така е! За всеки, който не вярва че ние сме територия. Границата се охранява от армията на една държава и тя е гарант за териториалната цялост на държавата. Всеки който е преминал незаконно е престъпник и трябва да се третира като такъв. Тук на територията границата се охранява от милицията,а всеки престъпник е мъченик.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари