Жител на село Борисово превърна триколка в семеен автомобил за пазаруване

5
Сам си направих всичко, да не ме вали, да не ми пече, хвали се майсторът
Сам си направих всичко, да не ме вали, да не ми пече, хвали се майсторът Видео: Русе Медиа

Сам си направих всичко, да не ме вали, да не ми пече, хвали се майсторът

Електрическите триколки, които се внасят от Китай, навлизат все по-масово употреба, особено в малките населени места. Вариантите по размери и технически параметри са различни, като цената им се движи от 900 до около 2000 лв. Практични са и се ползват от по-възрастното население в селата, за да не се налага да вървят пеш до центъра, за да си напазаруват.

Атанас Георгиев от село Борисово обаче е решил да превърне триколката си в семеен електрически автомобил. Той е внесъл редица подобрения по превозното си средство и пътува с него между населените места, показва Русе Медиа.

Срещаме го в Сливо поле, където е напазарувал и заедно с жена си се отправя към дома си в Борисово, което е на около 2 километра от магазина. Разказва, че неволята го е накарала да се заеме с реконструкцията на триколката и сам си е направил всичко. Возилото му има две врати, пази го от дъжд и от пек. За предно стъкло е сложил прозрачна плоскост, а на вертикалните предни странични рейки е закрепил огледала, които му дават възможност да вижда и назад.

В дъждовно време това е идеален начин за придвижване. И въпреки че не е предвидил и монтирал чистачки, все пак има достатъчно видимост, а и преди да се качи и да потегли, позабърсва с парцал предното стъкло. Така с малко желание и майстор лък си е направил модификация, която фабрично се предлага за около 7000 лв.

Засега Законът за движение по пътищата не предвижда специална регистрация на тези возила. С едно зареждане те имат пробег от около 30 километра и по технически характеристики би трябвало да издържат близо 6000 заряда. Затова са предпочитани от възрастните хора по селата.

Този вид конструкции напомнят и за една позабравена триколка от недалечното минало, станала известна с името „Калинка“. Тя обаче се задвижва с двутактов двигател, а не с екологичен ел.двигател.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари