Женското тяло, което мъжете намират за най-привлекателно

1
Жените, които са на границата между слабото и твърде слабото тяло са най-привлекателни за мъжете
Жените, които са на границата между слабото и твърде слабото тяло са най-привлекателни за мъжете Снимка: Dmitry Tsvetkov / Shutterstock

От Тексас до Техеран и от Дакар до Пекин резултатите са едни и същи.

Жените, които са на границата между слабото и твърде слабото тяло са най-привлекателни за мъжете, разкри ново изследване.

Д-р Лобке Ваанхолт, единият от учените, провели изследването, обяснява:

“Въпреки, че повечето хора няма да се изненадат, че много слабото тяло се приема за най-привлекателно, тъй като този образ преобладава в медията, културата и модата, сега за първи път имаме научно обяснение за еволюционните причини на този факт.”

За целите на изследването участници от 10 държави са давали оценка на групи от карти, които са изобразявали тела с различни форми и размери. Те са били помолени да подредят картите от най-привлекателните до най-малко привлекателните.

Оказало се, че във всички тествани държави резултатите били едни и същи. Жените с тяло-маса индекс (Body Mass Index, BMI) от 19,  което е на границата на много слабото, били предпочитани навсякъде.

Когато индексът се увеличавал, привлекателността на жените прогресивно намалявала.

Водещата причина за това мъжете да намират жените с нисък BMI за най-привлекателни, твърдят учените, е, че слабото тяло свидетелства и сигнализира за младостта им. Типичният BMI на жена между 18 и 20 години е със стойности между 17 и 20.

“От еволюционна гледна точка физическото здраве и младост включват два ключови компонента: способност за оцеляване и способност за възпроизвеждане.”

“Ние искахме да проучим идеята, че когато погледнем една жена и решим, че тя е физически привлекателена, ние всъщност правим оценката си на базата на еволюционно вграденото ни разбиране за нейния потенциал да оцелее и да се възпроизведе.”

Източник: ОБЕКТИ.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари