Д-р Евгени Шарков: Процедурите за контуриране на тялото ще бъдат новата мода

0
Те са технологии, които ни дават възможност да постигнем резултати, максимално близки до естественото, но изключително трудно постижими с хранителен и тренировъчен режим
Те са технологии, които ни дават възможност да постигнем резултати, максимално близки до естественото, но изключително трудно постижими с хранителен и тренировъчен режим Видео: БГНЕС

Стане ли дума за пластичната хирургия, процедурите за контуриране на тяло влизат на мода на световно ниво

Те са технологии, които ни дават възможност да постигнем резултати, максимално близки до естественото, но изключително трудно постижими с хранителен и тренировъчен режим.

Това заяви в интервю за БГНЕС специалистът по пластично-възстановителна и естетична хирургия д-р Евгени Шарков.

Той сподели, че процедурите за контуриране на тяло са различни радиочестотни процедури като BodyTite, FaceTite, AccuTite, които стимулират колагена в кожата и позволяват да се постигне стягане на кожата с минимално инвазивна техника. „Процедура като ултразвуковата липосукция дава възможност да се извае тялото и обикновено при мъжете да се постигне т.н.”sixpack” ефект, а при дамите целта е да се извае талията“, каза д-р Шарков като допълни, че трансплантацията на коса също ще става все по-модна в пластичната хирургия.

На въпроса какви хирургически интервенции се предпочитат от мъжете и жените, д-р Евгени Шарков отбеляза, че техните желания зависят от ефекта, който искат да постигнат: „Дамите обикновено се обръщат към нас по повод леки, хирургически намеси в областта на лицето. Тогава те търсят естетични дерматолози. Когато вече става въпрос за областта на пластичната хирургия те имат интерес за корекция в тялото, като например корема и гърдите. От страна на мъжката аудитория обаче се забелязва по-значителен интерес към трансплантацията на коса“.

Относно това при коя естетична интервенция рискът е най-висок, д-р Шарков каза, че риск има при всяка една операция, но ключово е дали човекът е специалист. „Ние винаги съветваме нашите пациенти да търсят специалисти, които да извършат дадената операция, за да може рискът да бъде максимално минимализиран“, коментира още пластичният хирург и продължи уточнявайки, че винаги преди самата процедура се осъществява предварителна и сериозна консултация. „В началото винаги се срещаме с пациентите, те споделят своите очаквания, след което казваме дали можем да ги постигнем, така че всяка една процедура е среща в очакванията и възможностите между пациента и специалиста. Не винаги това, което пациентът иска е правилното и ние трябва да го насочваме винаги в коректната посока“, отбеляза още той.

Относно ринопластиката и възможността тя да бъде направена с инжектиране на хиалурон без хирургическа намеса, д-р Шарков сподели, че тази процедура е събрала доста популярност през последните години, заради спокойствието, което тя дава на пациентите. „Въпреки тези предимства на безхирургическата ринопластика, от съществено значение е дали човекът, който я прави е специалист. Човекът трябва да се занимава с клинична и естетична дерматология, а в България много хора, които нямат такава квалификация правят тази процедура. Това е много опасно, защото зоната около носа е от най-голям риск заради наличието на много кръвоносни съдове там“, уточни още той и продължи давайки пример, че много стоматолози правят безхирургическа ринопластика, като не обръщат внимание на това, че процедурата трябва да се прави от естетичен дерматолог. На въпроса дали хирургическата или безхирургическата ринопластика е по-добрият вариант, д-р Шарков обясни, че това зависи от желания ефект от страна на пациента. „Инжектирането на хиалурон в носа трае 30 минути, няма сериозно възстановяване, няма обща упойка. Тук има доста предимства, като например това, че ако не ти хареса ефектът от филъра, той ще изчезне с времето. Недостатъкът е, че резултатът няма да е завинаги. За разлика обаче от хиалуроновото инжектиране, оперативната ринопластика дава перманентен резултат. Това е и най-голямото ѝ предимство“, допълни още той.

Относно ефекта „foxyeyes” д-р Шарков обясни, че има множество процедури, които могат да дадат по-малък или по-продължителен ефект. „Възможностите при безоперативната процедура са използването на мезоконци или провеждането на процедурата „Accutite“, която е радиочестотна процедура, при която се стимулира колагенът и се повдига значително нивото на веждите от порядъка на от 2 до 3 мм. Продължителността на ефекта е 6 години, а упойката е локална“, уточни още д-р Шарков и продължи обяснявайки, че за операция се използва процедурата браулифт. „С минимален разрез в зоната на окосмяването, без видим белег след това, се постига това повдигане на веждите и то с дълготраен ефект. Самата процедура трае час и половина, като рисковете са минимални и възстановяването не е толкова сериозно.“

По повод запълването на дефекти в зоната на лицето Евгени Шарков обясни за процедурата нанолипофилинг. „При нея използваме обогатена с растежни фактори мазнина от пациента, която е максимално пречистена и с дългогодишна преживяемост. Това е много често търсена процедура при пациентите, тъй като при нея те могат да разчитат на естествени резултати“, допълни още пластичният хирург

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари