Жените назовават менструацията по 5000 различни начина

0
Както дилърите на дрога използват множество евфемизми за стоката, която предлагат, така и жените проявяват изобретателност
Както дилърите на дрога използват множество евфемизми за стоката, която предлагат, така и жените проявяват изобретателност

Жените използват 5000 евфемизма за менструация - показа изследване на германската компания "Клу", проведен в 190 държави, предаде Ройтерс, пише вестник "Труд".

Изглежда, както дилърите на дрога използват множество евфемизми за стоката, която предлагат, така и жените са твърде изобретателни по отношение на назоваването на месечното си неразположение.

Дилърите правят това, за да избегнат затвора, но жените са не по-малко уплашени от публичния срам, тъй като менструацията е тема табу в много държави.

"Дойдоха бояджиите", "седмицата на акулите", "Блъди Мери" са само някои от използваните фрази, с които жените се опитват да намалят неудобството.

Много от участвалите в изследването 90 000 души признават, че избягват да обсъждат темата с мъже, в службата, или с роднини.

Около 17 процента от анкетираните са пропускали да отидат на училище, на работа или на някакво събитие, за да не разбере някой в какво състояние са. Това поведение е най-често срещано в Австралия, Бразилия и Чили.

Най-спокойно въпроса за своята менструация обсъждат пуерториканките, а най-голямо притеснение има при жените в Япония и Саудитска Арабия.

Голяма част от жените, участвали в изследването, споделят, че преди да дойде първият им цикъл, те не са получили достатъчно информация за това какво ги очаква.

Знанието по въпроса не е било достатъчно за 75 процента от анкетираните в Русия, за 60 процента в Украйна и 40 процента в Индия.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари