Шоколадът намаля симптомите на предменструалния синдром

1
Болка, лошо настроение, задържане на вода, тревожност, подуване - пробвайте да ги преборите с шоколад
Болка, лошо настроение, задържане на вода, тревожност, подуване - пробвайте да ги преборите с шоколад

Шоколадът е едно от малкото сладки изкушения, на което жените трудно могат да устоят.

Трудно е човек да не се изкуши от тези малки, кафяви и ароматни блокчета. Но знаете ли, че всъщност шоколадът не е толкова вреден, колкото повечето жени смятат, и няма да попречи толкова много на диетата ви, колкото си мислите.

Да, консумацията на големи количества е вредна за фигурата ни и може да повиши нивата на кръвната ни захар, но не бива да се чувствате виновни всеки път, когато си хапвате шоколад, пише Актуално. Днес ще ви разкажем защо е полезно да се поглезите с парче шоколад и какви са ползите от него за здравето на жените.

Шоколадът, който сдържа над 70% какао, има способността да понижава ензимите в кръвта, които провокират повишаване на кръвното налягане. Учени са провели изследване и са доказали, че консумацията на 75 грама натурален шоколад на ден ще намали риска от появата на сърдечносъдови заболявания.

Според изследване, публикувано в Journal of Neuroscience, шоколадът намалява и риска от инсулт при жените. Проведени изследвания показват, че той понижава инсулиновата резистентност и предотвратява образуването на съсиреци в кръвоносните съдове. Флавоноидите, съдържащи се в какаото, от друга страна, със своите антиоксидантни свойства потискат окислението на липопротеините с ниска плътност, които на свой ред могат да предизвикат инсулт.

Шоколадът има способността да намали симптомите на предменструалния синдром, сочи изследване на Brigham and Women's Hospital, от който страдат много голяма част от жените. Консумацията на натурален шоколад води до освобождаването на ендорфини, които снижават чувствителността към болката преди менструация. Освен това, похапвайки шоколад, ще преборим и съпътстващите това състояние симптоми, като лошо настроение, задържане на вода, тревожност и подуване.

Доказано е, че консумацията на шоколад има свойството да притъпява болката. Това е така, защото той оказва влияние на чувствителността, а оттам и усещането за болка при консумацията на шоколад е по-малко.

Шоколадът е полезен и за бременните жени. Проведени проучвания са доказали, че една от съставките в него, а именно теоброминът, е в състояние да предотврати редица усложнения по време на бременността, възникнали вследствие от прееклампсия, която предизвиква повишаване на кръвното налягане при бременните жени. Учени в тази сфера са доказали, че хапването на шоколад може да снижи риска от това състояние с до над 65%.

Затова, мили дами, наслаждавайте се на изкусителния вкус на шоколада без каквито и да било угризения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари