Менструалните болки изчезват с боуен терапия

0

С техниката боуен менструалните проблеми изчезват.

Инструкторът по боуен Георги Илчев обяснява, че при тази терапия: „Кожата на пациента е като клавиатура. Натискайки определени места по тялото, го активирам и задавам програма към мозъка. Той я обработва, връща отговор и продължавам със следващите задачи. Ако направя всичко наведнъж, тялото ще забие като компютър и няма да постигнем ефект“.

Георги Илчев е помогнал на десетки жени с менструални проблеми да живеят по-добре, пише Mila.bg.

Активира се самовъзстановяването на организма

„Много жени днес имат проблеми с менструалния цикъл. При мен са идвали с всякакви оплаквания като болезнен цикъл, нередовен, предменструален или постменструален синдром и какви ли не вегетативни смущения. През първия или втория ден от цикъла някои имат гадене, световъртеж, други са със спазми, трети имат мигрена, обилно или оскъдно кръвотечение, дълго или кратко“, обяснява боуен терапевтът и инструктор на обучаващи се. Чрез боуен движенията, които са леки и нежни, се активират определени невро-рефлекторни механизми на тялото. След което то се самовъзстановява и регулира по-добре.

С техниката успешно се лекуват вътрешните органи

При боуен се правят движения, които често преминават през важни в акупресурата зони и точки, през мускули и сухожилия. Въздейства се върху нервната система, на база на която се търси регулация на всички останали. Тялото притежава целия необходим ресурс за възстановяване. „Заради начина, по който живеем, храната която ядем, въздуха който дишаме, стреса, обездвижването, всеки ден задръстваме организма си с проблеми, и той не може да насмогне с разрешването им. Чрез боуен даваме възможност на тялото да работи по-добре, така че да се захване и да приключи със задачите „на стенд бай““, казва Георги Илчев.

Основният коз на тази методика е, че може пряко да влияе на вегетативната нервна система и в частност на парасимпатикуса. И тъй като е ефективна при проблеми с вътрешните органи, се прилага успешно при всякакви менструални проблеми.

След лечението за месец-два страданията намаляват или изчезват

Георги Илчев пояснява, че основните зони, които се третират при менструални проблеми, са опашката, която е водеща, гърдите - където има много невролимфатични точки и чрез тях се търси промяна в лимфата и корема. Една процедура продължава от 30 до 60 мин. като задължително в нея има паузи от 2-3 мин. Това е времето, необходимо на тялото да приведе в действие, зададените задачи от боуен движенията, да върне отговор и да се успокои, за да е готово за следващата порция движения.

Боуен терапевтът разказва, че една от пациентките му била с много тежък предменструален синдром, който започвал 10 дни преди цикъла, и 1-2 дни преди началото му, тя винаги си вземала отпуска, защото била напълно неработоспособна. След курс на лечение от близо три месеца жената се подобрила, и тъй като постигнатият резултат е траен, днес не й се налага да взема отпуск.

При мен са идвали жени с по-специфични проблеми като поликистозни яйчници, които изчезват след терапиите, и с миоми, които са намалявали размера си, но това не се случва при всеки пациент“, пояснява инструкторът по боуен.

Източник: Mila.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари