Жена сигнализира за мним глухоням мъж, събиращ дарения по улиците в София

0
По думите ѝ мъжът излъгал, че средствата ще отидат за нови центрове за хора с подобно увреждане
По думите ѝ мъжът излъгал, че средствата ще отидат за нови центрове за хора с подобно увреждане Видео: NOVA

По думите ѝ мъжът излъгал, че средствата ще отидат за нови центрове за хора с подобно увреждане

Мъж, представящ се за глухоням, събира помощи от хора в Борисовата градина в София. Това твърди Женина Начева, която дарила пари като мислела, че те ще отидат за основаването на нови центрове за хора с подобно увреждане. После обаче видяла, че въпросният човек, се качва в нова, скъпа кола, заедно със семейството си. Оказало се и, че може да говори и чува. Жената твърди, че е звъняла няколко пъти на 112 и дори е издиктувала номера на автомобила на мъжа. Патрулка обаче така и не дошла.

„Децата ни си играеха, а ние бяхме с приятели. По едно време дойде мъж, който се правеше на глухоням. Показа ни подписка от името на Националния център на глухонемите в България. Пишеше на листа, че събира подписи за това да се направят нови центрове в помощ на хората с увреждания. Имаше колонка, в която трябва да дадеш дарение. Решихме да му оставим пари. Тръгнахме си и видяхме случайно същия човек с жена му и двете им деца да се качват в скъпа кола. Казахме му „Дайте да видим списъка”. Той се направи на глух, но много добре ни разбра. Каза ни, че списъкът е в заведение наблизо и тръгна. През цялото време се оглеждаше дали сме тръгнали след него. Тогава започна да бяга. В този момент разбрахме, че става въпрос са измама. Слязох от колата и отидох при семейството му. Жена му твърдеше, че няма мъж, че не разбира какво ѝ говоря. Обадих се на 112 4 пъти, но не дойдоха. Обясниха, че за първи път чуват за случая и ще предадат на полицията”, разказа в ефира на „Здравей, България” по NOVA Женина Начева.

От МВР заявиха, че от Първо районно управление е изпратен екип, но не са намерили нито потърпевшата, нито въпросното семейство.

Написах пост в социалните мрежи. Страшно много хора коментираха, че и те са виждали този мъж. С мен се свърза дори журналист от Съюза на глухонемите, който ми обясни, че имат достатъчно центрове, получават субсидии от държавата и нямат практика да събират дарения от гражданите”, поясни Начева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари