Жена, паднала на пешеходна пътека, осъди Община Русе за 25 000 лева

8
Инцидентът е станал на булевард „Скобелев“
Инцидентът е станал на булевард „Скобелев“ Снимка: Google Street View

Инцидентът е станал на булевард „Скобелев“

Решението на Окръжен съдРусе, с което е осъдена Община Русе да заплати на Н. Й. 25 000 лв. обезщетение за претърпените неимуществени вреди вследствие на падане върху пешеходна пътека, бе потвърдено от тричленен състав на Апелативния съд и влезе в законна сила.

На 12.12.2020 г. около 12:55 ч. 66-годишната жена тръгнала да пресича бул. „Скобелев“ на пешеходната пътека срещу офиса на ПП Атака. Още в самото начало се подхлъзнала, паднала и получила фрактура на дясната бедрена кост. В този участък на пътното платно е имало положена боя от месец юли 2020 г., която е била амортизирана в известна степен. Освен това, е имало и непочистен сняг, по-точно киша. Пострадалата била откарана в болница, където на 16.12.2020 г. е била оперирана с поставяне на метална остеосинтеза, от която е частично отстранен един от компонентите при последваща операция на 15.09.2021 г. Била е проведена и рехабилитация в продължителен период от време, съобщиха от съда.

За изясняване на фактическата обстановка, Окръжен съдРусе е назначил съдебно-медицинска експертиза и съдебно-техническа експертиза. Според първото вещо лице, възстановителният период при такава травма бил 8-9 месеца и при Н. Й. не са възникнали усложнения по време на лечението. Експертът, изготвил техническата експертиза не е могъл да каже с категоричност дали подхлъзването и падането на ищцата е било в резултат на боята или поради непочистения сняг, или вследствие и на двата фактора. Според Окръжен съдРусе, Община Русе би следвало да отговаря както за качеството на вложената върху пешеходната пътека боя, така и за почистването на улиците от падналия сняг. Останало е недоказано твърдението на ответника, че Н. Й. е била с неподходящи за зимните условия обувки. За претърпените от жената болки и страдания, Община Русе е била осъдена да ѝ заплати 25 000 лв. ведно със законната лихва от 12.12.2020 г., както и разноските по делото.

Въззивната инстанция е счела, че Окръжен съдРусе е изяснил правилно фактическата обстановка въз основа на всестранен и подробен анализ на всички събрани по делото доказателства, поради което е потвърдила изцяло решението и то вече е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    До 6
    Понеже си тъпо парче, да обясня - в къщата си е нейния дом. Нейна си работа. Извън него тя плаща данъци да се придвижва спокойно и безаварийно. Ако пък е на път към работа или обратно става зловещо.
  • -7
    6
    Георги Карастоянов
    Тази жена на 66г.ако се спъне в килима в дома си кого ще съди?
  • 6
    5
    Гост 04
    В Русе много хора без да имат гаражи леят бетон между улицата и бордюра да не се спънв някой да падне. Че пак общината ще плаща нали улицата е общинска.
  • -7
    4
    СС
    Се жени ве
  • -9
    3
    друг гражданин
    ИЗМАМНИЦА ЗЛОУПОТРЕБА
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари