Жълт код за поледици в Русе

0
Шофьорите трябва да бъдат особено внимателни
Шофьорите трябва да бъдат особено внимателни Снимка: iStock

Шофьорите трябва да бъдат особено внимателни

Предупреждение от първа степен - жълт код, за поледици в три области на Североизточна България - Силистра, Русе и Разград, обяви за днес Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления.

Какво представляват поледиците и как се образуват?

Поледицата се образува в резултат на твърд валеж, който падайки през дебел слой топъл въздух в по-високите слоеве на атмосферата, се топи и вече валежът е от дъжд. Преди да достигне земята дъждът, преминавайки през тънък, студен слой близо до земята, изстинал и поради наличието на снежна покривка, замръзва на повърхността и се образува поледица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари