Земеделци от Поликраище: Преговорите се водят на тъмно

1
Ефективните протести на част от земеделците в цялата страна продължават и през тази седмица
Ефективните протести на част от земеделците в цялата страна продължават и през тази седмица

Ефективните протести на част от земеделците в цялата страна продължават и през тази седмица

"Протестът продължава в над 50 горещи точки на България. Отцепихме се и не сме съгласни с нашите колеги, защото не са изпълнени нито една от точките от меморандума, от исканията на бранша", това заяви Цанко Цанков - член на УС на Асоциацията на земеделските производители в България, цитиран от БНТ.

Ефективните протести на част от земеделците в цялата страна продължават и през тази седмица. Представители на Асоциацията на земеделските производители в България и още 26 организации от други аграрни сектори искат оставката на земеделския министър и твърдят, че преговорите до момента са водени само в интерес на определени организации. Днес земеделците от великотърновско ще затворят международният път Русе - Свиленград.

Според протестиращите земеделци няма адекватни действия на министъра на земеделието.

"Над 25 организации бяха изгонени от преговорната маса и останаха само три организации, с които министърът преговаря. Преговорите се водят на тъмно, няма никаква информираност. Няма адекватни действия. Проблемите ни са свързани с безконтролния внос от Украйна", посочи Цанко Цанков.

От Асоциацията на земеделските производители посочиха своите искания:

- намаляване на административната тежест

- отмяна на голяма част от нещата по "зелената сделка"

По отношение на "зелената сделка" изискванията са безумни и неизпълними", заяви Цанко Цанков. "Ние трябва да си гледаме животните, а не да назначаваме хора, които през цялото време да попълват чек-листи", категоричен беше зърнопроизводителят.

По думите на члена на УС на Асоциацията на земеделските производители в България, колегите им от другите браншови организации са ги били "обидили брутално и жестоко" и "не им прави чест".

"Недопустимо е да се правят договорки с шепа хора, които да решават бъдещето ни", заяви Цанко Цанков.

Подкрепа за протеста земеделците от Поликраище получиха и от кмета на селото, защото смята, че "трябва да им се обърне внимание и трябва да се яде българска стока".

"Абсурдни са простотиите, които ги вършат земеделците в земеделското министерство", каза един от протестиращите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    весо
    Карайте през житата в петък при Тотлебен така преминахме през житата им тия изораха и черните пътища и банкета до главните пътища.Да дават само на оранжериите и животновъдите
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари