Зеленски: Украинските сили навлизат в Херсонска област

2
В събота Зеленски обвини Русия, че с ракетния удар срещу пристанището в Одеса е нарушила подписаното в Истанбул споразумение
В събота Зеленски обвини Русия, че с ракетния удар срещу пристанището в Одеса е нарушила подписаното в Истанбул споразумение Снимка: БГНЕС

Украинските сили постепенно навлизат в източната Херсонска област, която беше превзета от Русия в началото на войната.

Това каза украинският президент Володимир Зеленски във видео обръщение, цитирано от Ройтерс и БТА.

„Окупаторите се опитваха да установят база там... но помогна ли им това? Украинските въоръжени сили настъпват в региона стъпка по стъпка", подчерта той.

В събота Зеленски обвини Русия, че с ракетния удар срещу пристанището в Одеса е нарушила подписаното в Истанбул споразумение да позволи на кораби да преминават през морския коридор, без те или пристанищата да бъдат подложени нападения. „Каквото Русия обещае, винаги намира начин да не изпълни”, заяви президентът.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън също осъди руските ракетни удари, като заяви, че те „поставят под сериозно съмнение” поетите от Москва ангажименти и „подкопават работата на ООН, Турция и Украйна да изпратят жизненоважни хранителни продукти към световните пазари”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари