Володимир Зеленски: Ако идеята на Тръмп е просто да дадем нашите територии, тогава това е много примитивно

0
Нямаме нужда от фантастична идея, а от реална, заяви украинският президент
Нямаме нужда от фантастична идея, а от реална, заяви украинският президент Снимка: Facebook

Нямаме нужда от фантастична идея, а от реална, заяви украинският президент

Президентът Володимир Зеленски каза в интервю за Bild, че е скептичен относно предполагаемия мирен план на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп за отстъпване на част от окупираните украински територии на Русия. Washington Post писа на 7 април, позовавайки се на анонимни източници, че Тръмп е казал насаме, че може да сложи край на войната на Русия, като окаже натиск върху Украйна да отстъпи Крим и Донбас на Москва. Според Washington Post Тръмп също така каза, че вярва, че и Москва, и Киевискат да запазят лицето си, искат изход“, твърдейки, че украинците в окупираните от Русия територии няма да възразят да бъдат част от Русия, предава Евроком.

Съветникът на Тръмп, Джейсън Милър, по-късно отрече тези твърдения в коментар за New York Post, като нарече статията „фалшива новина“ и каза, чеТръмп е единственият, който говори за спиране на убийствата“.

„Ако сделката и идеята е просто да дадем нашите територии, тогава това е много примитивно“, каза Зеленски.

Президентът на Украйна също така подчерта, че би се радвал да изслуша подхода на Тръмп за бързо прекратяване на войната, ако бившият президент на САЩ "в действителност го е имал". „Но имаме нужда от силни аргументи“, добави Зеленски.

Нямаме нужда от фантастична идея, а от реална. Става дума за човешки животи; не можем да се шегуваме и не можем да поемаме рискове", каза още Зеленски и припомни, че Киев е поканил Тръмп в Украйна, публично и непублично, за да види със собствените си очи ситуацията в страната. Тръмп не прие поканата, но Зеленски изрази надежда, че бившият президент на САЩ може да посети Украйна "скоро".

"Определено съм готов да се срещна с него", каза президентът. Доналд Тръмп е на път да стане кандидат на републиканците на президентските избори в САЩ, след като бившият губернатор на Южна Каролина Ники Хейли напусна президентската надпревара на 6 март.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    фена на Путин
    Щеш нещеш, ще ги дадеш. Нравитса ненравитса терьпи моя красавица, казва големия лидер В.В.Путин, лидер, какъвто ти не си. Ти си мислеше, че ще разклатиш краката на Русия с твоите господари краварите, но не сте си написали добре домашните. Горчивата сметка идва и ти го усещаш.
  • 6
    1
    Хаха
    Духай го усраинска мършо
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари