Зеленски смени шефа на генералния щаб на украинската армия

0
Само преди ден президентът на Украйна смени командващия украинската армия
Само преди ден президентът на Украйна смени командващия украинската армия Снимка: Володимир Зеленський / Facebook

Само преди ден президентът на Украйна смени командващия украинската армия

Ден, след като смени командващия украинската армия, президентът Володимир Зеленски назначи и нов командващ на генералния щаб.

Това е генерал-майор Анатолий Бархилевич. Той заменя Серхий Шаптала, информира "Дневник".

Във вечерното си обръщение към украинците в петък Зеленски описа Бархилевич като "опитен човек, който разбира задачите на тази война и украинските цели".

Президентът каза, че назначението е направено по препоръка на новия главнокомандващ Олександър Сирски, който беше назначен в четвъртък.

Бархилевич досега е бил командир на силите за териториална отбрана, започвайки войната като началник-щаб на Източната група войски.

Силите за териториална отбрана са сформирани от резервисти и са създадени след реформата на украинската армия в средата на миналото десетилетие, когато се изостря конфликтът в Донбас. В силите за териториална отбрана е и чуждестранният легион от доброволци чужди граждани.

54-годишният генерал Бархилевич е завършил Националния университет за отбрана на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    чичомиткобрат
    Ван Ивей: Интервюто с Путин удари Запада по болното му място Интервюто с Путин удари Запада по болното му място. Това смята Ван Ивей, директор на Института за международни отношения към Китайския народен университет. Според него „Западните общества в продължение на много години са обработвани, а през последните 2 направо заблуждавани с мощна антируска пропаганда и сега западните лидери са много ядосани, защото не могат да спрат достъпа на стотици милиони свои граждани до това интервю. За тях то е взривоопасно“. Интервюто на американския журналист Тъкър Карлсън с руския президент Владимир Путин е тежък удар по антируската пропагандна машина на западните страни и тяхната политика на безпрекословна подкрепа за Украйна. Подкрепя, която изстисква все повече от изтънелия ресурс на западните общества и предизвиква недоволство сред обикновените граждани. Това коментира директорът на Института по международни отношения към Китайския народен университет проф. Ван Ивей. „Западните общества в продължение на много години са обработвани, а през последните 2 направо заблуждавани с мощна антируска пропаганда и сега западните лидери са много ядосани, защото не могат да спрат достъпа на стотици милиони свои граждани до това интервю. За тях то е взривоопасно“, каза експертът по международни въпроси. Той отбеляза, че бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън е реагирала на интервюто с директна обида към Карлсън, наричайки американския журналист идиот, а говорителят на Европейския съюз заплаши собственика на „Х“ Илон Мъск, че ЕС ще забрани разпространението на социалната му мрежа в Европа, ако не блокира разпространението на това интервю. И го каза още преди интервюто да бъде публикувано. „Това показва, че интервюто е ударило Запада по болното му място“, добави Ван Ивей. Според него политическият курс на лидерите на западните страни към „финансова и военна подкрепа за Украйна до последно“ е най-вреден за самите тях, защото допълнително ускорява икономическия апокалипсис, към който са се насочили. „Мисля, че интервюто е много навременно във връзка с изборите в САЩ тази година. То дава силен тласък на републиканците, които издават ясни сигнали, че вземат ли властта, ще сложат край на войната в Украйна“, смята професорът. Интервюто на Карлсън с Путин вече приближава 100 милиона гледания в социалната мрежа X седем часа след неговото публикуване. Броят на гледанията на интервюто в канала на Карлсън в YouTube надхвърли 10 милиона. Данните са само за прегледите на видеото от англоезичната аудитория. Интервюто продължава 2 часа и 6 минути, като през това време руският лидер отговаря на около 60 въпроса, включително различни уточнения от журналиста. Руският президент коментира конфликта в Украйна, отношенията между Русия и САЩ, разширяването на НАТО, взривяването на „Северен поток“, развитието на изкуствения интелект и задържането на американеца Еван Гершкович в Русия, обвинен в шпионаж.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари