Зеленски отхвърли възможността за преговори с Москва в Беларус

1
Според украинския президент самият Минск е съучастник в руската инвазия
Според украинския президент самият Минск е съучастник в руската инвазия Снимка: AFP

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли руско предложение за преговори в Беларус днес, заявявайки, че самият Минск е съучастник в руската инвазия, но същевременно остави възможност за преговори на други локации, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

Съветникът на Зеленски Михайло Подоляк подчерта, че позицията на украинския държавен глава остава същата – само реални преговори и никакви ултиматуми.

Преди това Кремъл съобщи, че руска делегация е пристигнала в Беларус за преговори с украинската страна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков уточни днес, делегацията в Гомел включва представители на руските министерства на външните работи и на отбраната, а също така и представители на администрацията на президента Владимир Путин.

Зеленски на свой ред каза, че е отворен за преговори в други страни, които не са били враждебни към Украйна:

"Разбира се, искаме мир. Искаме да се срещнем, искаме край на войната! Варшава, Братислава, Будапеща, Истанбул, Баку – ние го предложихме на руската страна. Би бил подходящ всеки един друг град в страна, от чиято територия не се изстрелват ракети. Само по този начин преговорите могат да бъдат честни и окончателно да сложат край на войната", каза Зеленски.

Украйна създава чуждестранен „международен“ легион за доброволци от чужбина, заяви още днес украинският президент.

Това ще бъде ключово доказателство за вашата подкрепа за страната ни“, изтъкна той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Suki
    Много продажник, много наемник, малко морал - всичко за долари и евро, жените им и те са същите-славата им се носи от години по цял свят, ще кажеш, че са бедни, а Украйна голяма и богата. Прос*титут*ки по душа, който плаща по-добре. Лаборатории за вируси на американците им отворили - пак за пари. Вие си правете сметката какво се е правило там. Да пищят сега.
  • 4
    4
    Hmda
    Още малко руснаците ще го изтърпят зеленския шут да ги разиграва - шъ преговарям-няма да преговарям, вчера ревеше, че останал сам и искал неутрално да преговаря, днес вече го захраниха от САЩ и ЕС с милиони и с оръжие и нямало да преговаря...ще му се случи случка.
  • 6
    3
    Asus
    Тъкмо му пратиха пари и оръжие от Юропата и САЩ да чисти майки и деца в украинските градове, щото те руснаците са извън градовете, а украинските мъже избягаха в съседни държави или не искат да се стрелят...Къде ще ходи да преговаря за мир с Русия, тъкмо захлеби ?
  • 4
    2
    иванова
    ИДИОТ Ти си виновен ТЪПАНАР
  • -4
    1
    любопитен
    Браво господин Зеленски. Браво господин Президент! С чест носите името президент на Украйна. Правилно, не се преговаря с хора които набадат и окупират чужди държави. Не се преговаря с хора, което стрелят срещу деца и срещу линейки. Не се преговаря с хора, които искат на унищожат и унижат страната ти. А още повече да се преговаря при домакинството на друг диктатор - Лукашенко. Или Путин вече има доверие само на него. Защо Путин не прие поканата на Ердоган за преговори в Турция?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари