Зеленски моли Ердоган да се намеси, за да спаси хората в Мариупол

0
Още смърт и разрушения в Украйна на днешния Великден
Още смърт и разрушения в Украйна на днешния Великден Снимка: Кадър Фейсбук

Още смърт и разрушения в Украйна на днешния Великден

В очакване на американския военен министър и държавния секретар на САЩ в Киев, украинският президент Володимир Зеленски телефонира на турския си колега Реджеп Ердоган и го помоли да се намеси, за да спаси мирното население в Мариупол, информира БНР.

Според украинската страна руските войски продължават да нанасят въздушни и артилерийски удари по последния бастион на защитниците в Мариупол - завода "Азовстал", където се укриват и около хиляда цивилни.

Руската страна твърди, че нанася удари само по военни цели.

В разговора си с Ердоган Зеленски е подчертал необходимостта от незабавно извеждане на цивилните, както и от размяна на блокираните войски. Турският президент е изразил готовност да се застъпи за украинците пред Москва.

Преди малко от Киев предложиха директни преговори с Русия за прекратяване на огъня и установяване на по-продължителни хуманитарни коридори от Мариупол.

Освен в Мариупол, боевете продължават и в Донецка и Луганска област. Според британското военно разузнаване през изтичащата седмица руските войски са постигнали известен напредък, но с цената на значителни загуби. Към днешна дата Харков остава частично блокиран. Руското министерство на отбраната съобщава за ракетни и артилерийски удари по украинските войски западно и южно от Изюм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Анти-Копейкин
    Безсрамие е по веме на Великден да се избиват деца, жени и старци. Срамно е да се убива. Нека си спомним оня прекрасен филм за декември 1914 г. когано англичани и немци спряха за 24 часа войната, пяха песни, размениха си подаръчета, погребаха мъртвите си другари от ничията линия и играха заедно футбол. Но това бяха европейци. От столицата на Империята на злото, на евроазиатската нищета не може да се очаква такова нещо. Да се кръстиш с кървави ръце е характерно само за САТАНАТА ПУТЛЕР. АНАТЕМА!
  • 7
    2
    Spermaman
    Има нещо много много гнило в Мариупол. Зеленясалия е готов да целува на Путин сиренясалия само и само завода в Мариупол да отърве кожата. Защо ли?
  • 6
    1
    dani
    Вече Зе прекалява.Нали неговата армия е непобедима.Проси постоянно пари и оръжие от който иска да го изслуша.Лично на мен ми писна от неговите исканияЕдни и същи към хората,които са склонни да го изслушат.Нека обясни защо допусна в гръцкия парламент да говорят хора от ''Азов''.ОКАЗА се,че Гръкът вече не е м/у живите.Защо Азов не пуска цивилните ?Какво очакват да се случи с тях?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари