Зеленият чай бори стреса и безсънието

0
Този чай съдържа вещества, които насърчават релаксацията и намаляват нивата на стрес
Този чай съдържа вещества, които насърчават релаксацията и намаляват нивата на стрес

Този чай съдържа вещества, които насърчават релаксацията и намаляват нивата на стрес

Липсата на сън и прекомерният стрес могат сериозно да увредят здравето и качеството на живот на човек. Но някои напитки могат да имат благоприятен ефект върху съня и настроението.

Един на всеки четирима възрастни спи по-малко от препоръчителните седем до девет часа на нощ, което може да доведе до различни здравословни проблеми.

Зеленият чай се е доказал като една от най-ефективните напитки за намаляване на стреса и подобряване на качеството на съня, съобщава изданието The Healt Site, позовавайки се на учени, предаде "Актуално".

Този чай съдържа вещества, които насърчават релаксацията и намаляват нивата на стрес.

Билките немска лайка, лавандула, роза, жасмин и пасифлора също са показали висока ефективност за подобряване на качеството на съня. Въпреки това, напитки като кафе или енергийни напитки могат да попречат на съня и да повишат нивата на стрес. Експертите препоръчват те да се консумират с повишено внимание и да не се прекалява с тях.

Струва си да се отбележи, че напитките, подобряващи съня и намаляващи стреса, не са единственият начин за справяне с тези проблеми. Те могат да бъдат ефективни, когато се комбинират с други методи като йога, медитация, упражнения и други техники за релаксация.

*Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари