Зелената игуана Пурко е най-новият обитател на Екомузея в Русе

1
15-годишният Пурко обича да си похапва плодове и зеленчуци
15-годишният Пурко обича да си похапва плодове и зеленчуци Снимка: Дарик Радио

15-годишният Пурко обича да си похапва плодове и зеленчуци

"Екзотични домашни любимци намират втори дом и нови стопани чрез Центъра за преразпределение на животни", каза Венцеслав Петков - уредник-биолог на музея.

Център за преразпределение на домашни любимци функционира в Екомузей с Аквариум - Русе, предаде Дарик Радио. "Тази дейност Екомузея извършва от близо десетина години, като приютява екзотични домашни любимци, търси им домове и хора, които да се грижат за тях", каза Венцеслав Петков - уредник-биолог на музея. Идеята е да предотврати пускането на животни като червенобузи и жълтобузи костенурки и други екзотични видове сред природата. До момента през музея са минали повече от 100 различни домашни любимеца. Част от тях са костенурки, таралежи, игуани, риби. Сред спасените животни са няколко змии, игуани, папагали и други.

Най-новият обитател в терариума на Екомузея е зелена игуана. 15-годишният Пурко обича да си похапва плодове и зеленчуци. Компания му правят няколко змии, костенурки, гущери и други.

Музеят е разположен на четири нива, на които може да се види най-богатата колекция от хоботни бозайници, както и диорами, представящи различни животински видове в реална среда. Тук се намира и най-големият сладководен аквариум в България с риби от река Дунав и вливащите се в него реки. Специално внимание в експозицията е отделено на праисторическите животни. Представен е макет на космат мамут в реални размери. Изложена е и единствената в света най-цялостно запазена долна челюст от друг вид мамут Mammuthus rumanus.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари