Здравната реформа на Москов - пастир чака 3 часа в спешното

0
Куче нахапа пастир
Куче нахапа пастир

Санданчанин, ухапан от каракачанка, обикаля 3 часа от кабинет в кабинет в болницата, докато зашият кървящата му рана, съобщава struma.bg. За това сигнализира приятелят му Тони Петров, придружил го до болницата в Сандански.

Инцидентът с 43-годишния Петър Николов станал вчера сутринта. Той е нападнат и ухапан от куче в землището на с. Лиляново. Кучето захапало дясната ръка на пастира, вследствие на което е разкъсана част от кожата и се е образувала прорезна рана. П. Николов се обадил на приятеля си в Сандански Тони Петров, за да го транспортира до болницата. Обработката и зашиването на раната траели 5 минути, но преди това 3 часа раненият и приятелят му загубили да обикалят от кабинет на кабинет. 

Ето какво разказва приятелят му:

„Това ако е здравна система, здраве му кажи. Затова хората умират, преди да бъдат настанени в отделенията. Първо минаваш през Спешна помощ, от там ти издават лист за приемен кабинет, където извикват дежурен лекар, и след това те препращат до съответното отделение. Всичко това е три часа губене на време. Не ми се мисли, ако бе разкъсана вена или артерия. Човекът си отива заради бюрокрацията в здравеопазването. В Спешна помощ и в приемен кабинет дежурните лекари и медицинският персонал вършат една и съща работа. И на двете места се записват пациентите и се насочват към лекар специалист в съответното отделение. Но това губене на време е животоспасяващо. Не виня лекарите, а виня системата”, заяви Т. Петров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари