Задържана е нова група мигранти с четири деца на магистрала "Тракия"

1
Децата са приети снощи в Спешното отделение на болницата в Сливен
Децата са приети снощи в Спешното отделение на болницата в Сливен Видео: btv

Непълнолетните са били крайно изтощени

Поредната група нелегални мигранти е задържана снощи на магистралаТракия“ между Сливен и Нова Загора . В групата е имало жени и непълнолетни, предава bTV.

Децата са четири - на 9,12, 14 и 16 години. Приети са снощи в Спешното отделение на болницата в Сливен. Били крайно изтощени и с наранявания по тялото. След оказаната им медицинска помощ са насочени към лагерите в Елхово или Любимец.

Предполага се, че нелегалните мигранти са вървели дълго време пеша. В хванатите през последните дни групи все по-често има жени и деца.

Подобен случай имаше на 1 декември – грузински шофьор се опита да избяга от полицейски патрул. В джип превозваше 18 души – жени и деца. Бременна жена и дете на 10 години пострадаха и бяха отведени в ямболската болница.

Медиците в Сливен и Ямбол проявяват изключително хуманно отношение. Те оказват не само професионална медицинска помощ, но купуват храна на децата. Дежурните медици снощи в Сливен са осигурили и дрехи на малките мигранти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари