Завод „ЕМКО“: Нямаме нищо общо с взривения склад в Чехия

0
В писмо до медиите от оръжейното предприятие на Гебрев отричат фирмата да е транспортирала боеприпаси в чешки военни складове в годината на взривовете през 2014 г.
В писмо до медиите от оръжейното предприятие на Гебрев отричат фирмата да е транспортирала боеприпаси в чешки военни складове в годината на взривовете през 2014 г. Видео: bTV

Има обаче доказателства, че зад взривовете в Чехия, атаките с „Новичок“ в България и тези във Великобритания стоят агенти на руските специални служби, твърдят от фирмата

Разследвана ли е връзка между взривовете в Чехия и отравянето на оръжейния производител Емилиян Гебрев? Отговор на прокуратурата ще е възможен след разрешение на наблюдаващия прокурор по делото за отравянето на бизнесмена, казаха за bTV от пресцентъра на държавното обвинение. 

В писмо до медиите от оръжейното предприятие на Гебрев отричат фирмата да е транспортирала боеприпаси в чешки военни складове в годината на взривовете през 2014 г.

Разследването на експлозиите предизвика дипломатически скандал по оста Прага-Москва и доведе до обвинения за шпионаж.

ЕМКО“ никога не е изнасяло за Украйна боеприпаси с произход от Чехия. Това е документално доказано“, уточняват от оръжейното предприятие.

Има обаче доказателства, че зад взривовете в Чехия, атаките с „Новичок“ в България и тези във Великобритания стоят агенти на руските специални служби, твърдят от фирмата.

„Българските власти би трябвало активно да се включат в това разследване. Основание за това са не само нашите съюзни отношения с Чехия, а и други наши съюзници по линия на НАТО и ЕС“, допълват от „ЕМКО“.

Миналата година прокуратурата обвини задочно трима руснаци за отравянето на Емилиян Гебрев през април 2015 г. По-късно разследването е спряно с основен мотив отсъствие на обвиняемите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари