Завещанието на Тарлата!

6

Пораженията от Пролетния панаир в Парка на младежта възмутиха русенци

Паркирани коли и камиони в тревните площи, изпочупени колчета и пейки, разпилени боклуци. Ето какво пише Жана Матеева:

"Завещанието на Тарлата!

И все още се чудя как пред детска градина, болница, по цял ден до късни нощи дънеше мощна чалга!

Това ли бе най-подходящата музика за децата, заради които главно се посещава. Хубаво е да го има, но толкова ли е трудно да се направи културно, без да се съсипва парка, без да си крещим, за да се чуем от силната музика, която е и крайно неподходяща за дечицата?!!!

Къде беше общината тук? Полянките бяха превърнати в паркинг и сега всичко е в кал и коловози".

Недоволни от оставения погром, русенци споделиха мнение, че е мястото на Тарлата е на Полигона, както беше преди години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    25
    към Жана аристократката
    Преди в твоя квартал живееха керемидарите.Там беше сметище,края на Русе и гробището.Доста къщи и коптори бяха върху сметището.Там ли е бил аристократичният коптор?
  • 3
    24
    ДАЛ БОГ
    В ТАЗИ ДЪРЖАВА ДАЛ БОГ ПРОСТИ БЪЛГАРИ,ПРОСТИ ЦИГАНИ,ТУРЦИ И ВСЯКАКЪВ НАРОД ПРОСТ.ЩЕ ГИ ОТКРИЕТЕ ВЪВ ВСИЧКИ ПРОСЛОЙКИ НА ОБЩЕСТВОТО.НЯКОЙ СА ОБРАЗОВАНИ С ПРОФЕСИИ,А ДРУГИ НЕ.ИНТЕЛИГЕНТНИ,А ДРУГИ СА СЪС ТРЕТО ОТДЕЛЕНИЕ ИЛИ 1 КЛАС,НО ЕДНО Е СИГУРНО, НАМИРАТ СЕ ПРОСТИТЕ И ЖИВЕЯТ В СГОВОР.ТЕ ПРОБЛЕМИ НИКОГА НЯМАТ.
  • 4
    23
    До Жана-аристократка
    Да другарко,старият обществен строй сеърши.Всичко посято от него беше опоскано от тези където тогава са виели и се облизвали на вярното място.Сега новият строй и ред нищо не пося и не поникна.Само плява.Панелките които Ви вадят очите трябва да Ви кажа не са долюбвани от собствениците им много защото бяха натикани доброзорно там.Събориха на хората имотите и ги натикаха в панелите за да правят села във височина по причини ,следните: Докараха хора от селата да работят в заводите и започнаха да интегрират ромите с българите още преди евросъюза през края на 60-те и средата на 70 - те.Така се пръкнаха и някой странни общности но без резултатно.Там където човек има дом не му е нужен или полезен шум и дандания.Който иска музика и веселие да ходи на заведение и ресторант.Бъдете сигурна че да чистиш след мърлячите е отживелица от социализма.Опитаха се да превъзпитат простите хора дошли от села и родили се в градове но повярвайте ми е безрезултатно.Не сме длъжни да чистим мизерията след лайномети и лайновози.Има си контролни органи,община и фирма за чистота.Кой следи,контролира,санкционира и управлява? Питайте кметовете и общ.нар.съвет,както и полицията.Вземете си аристократичните навици и засвидетелствайте присъствие при Чарлз III .Там са аристократите.Ние тук сме хира неграмотни и някак си необразовани.Само едно е сигурно: Все още има живи свидетели за действащата простотия и ганьовщина тук в този град от преди 09.09.1944 г. и до сега.А и добросъвестните активисти в България обикновенно са обект на присмех и подигравки от гореспоменатите художествени образи и герои от оглупялото ни ежедневие.
  • 0
    22
    Жана - аристократка
    от стария аристократичен квартал Възраждане. Много Ви се иска да се разхождате из парка и да си припомняте младините на бяло сладко, а тези които живеят в този век да търсят с какво да се придвижват до полигона. Тревата ще се възстанови, а боклукът ще бъде изхвърлен, но такива като вас ще вият всяка година, просто има такъв тип хора - добрали се до апартаментчета по комунизма и сега на всяка цена не трябва да им се разваля спокойствието със силна музика. Добре, но строят през който купихте жилищата отдавна свърши, нищо че не искате да го приемете. Така, че уважаема другарко вместо да снимате можеше да се наведете и да вдигнете една хартийка.
  • 10
    21
    да
    Всички нормални хора мразят циганите. Съществуват читави цигани, но са голяма рядкост.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари