Заустване на отпадни води в река Девинска уби стотици риби

1
Сигналът за плуваща умряла риба е получен вчера на тел. 112
Сигналът за плуваща умряла риба е получен вчера на тел. 112

Сигналът за плуваща умряла риба е получен вчера на тел. 112

На „Девин“ ЕАД ще бъдат наложени административно - наказателни мерки за заустване на отпадни канализационни води в р. Девинска, предизвикало измиране на риба, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Смолян. Видът на санкцията ще бъде уточнен след анализ на пробите от речните води, като резултатите от изследванията се очакват в началото на следващата седмица, според информация от директора на РИОСВ Екатерина Гаджева.

Сигналът за плуваща умряла риба е получен вчера на тел. 112, при което екип на екоинспекцията незабавно е извършил проверка на място. Установено е, че предприятието за бутилиране на минерална вода е допуснало изтичане в реката на отпадъчни води от производствената дейност и с битово-фекален характер.

Според заключението на екоинспекторите, заустването е станало в момент на подмяна на помпи, които изпомпват отпадните води към канализационната мрежа на града. Вместо в канализацията, в момента на спиране на помпите, мръсните води се озовали в р. Девинска.

Заустването на отпадните води е прекратено при проверката на екипа на РИОСВ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    ::::
    така е, но за жалост тук е пълно не само с кухи кратуни, а и с хора които гледат само себе си, другите бързо забравят. Хубавото е, че поне минерална вода има бол.
  • 5
    1
    ...
    Сега ако има будни граждани, а не кухи селяндури със слама и тор по гърба, ще се бойкотира тотално и масово купуването на тази ебана вода. На масово ниво, борси, стокови тържища, магазини, ресторанти, ВСИЧКИ масово да спрат да я зареждат и употребяват. Няма друг начин за промяна в тази изкукугигалата и проста държава. Няма друг ефективен антибиотик и това е.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари