Мъртва риба изплува в река Чепинска

1
Подозират криминален улов
Подозират криминален улов

Подозират криминален улов

Регионалната инспекция по околната сред и водите (РИОСВ) в Пазарджик провери днес сигнал за мъртва риба в река Чепинска при село Драгиново, съобщи Цветана Чочева, експерт "Връзки с обществеността" в Инспекцията. Тя уточни, че сигналът за мъртвата риба е подаден на тел. 112.

За инцидента са уведомени Районното управление на МВР във Велинград и общинската администрация, информира БТА.

При направения оглед по течението на реката е установено наличие на екземпляри от речните риби - мряна, кефал и др. Взети са водни проби за анализ по заявка на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район". При обхода е установено заустване в р. Чепинска на отпадъчни води от комплекс "Амос" (плаж и ресторант) в с. Драгиново. Замерените моментни показатели на повърхностните води - рН, разтворен кислород и електропроводимост не показват отклонения от нормативните изисквания. Дадено е предписание в едноседмичен срок собственикът на комплекса да представи в РИОСВ - Пазарджик разрешителните за дейността. Резултатите от водните проби, които ще станат ясни до дни, ще посочат източника на замърсяването

Води се досъдебно производство срещу неизвестен извършител за криминален улов на риба.

В началото на август заустване на отпадни води в река Девинска доведе до измирането на риба, за което беше съставен акт на „Девин“ ЕАД. По-късно бутилиращата компания за минерална вода финансира акцията за поетапно зарибяване на речните води.

На 20 август РИОСВ в Смолян установи наличието на умряла риба в река Черна. Инспекторите са констатирали и миризма на канализационни битово-фекални води.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари