Затвориха участък от международния път Русе - Свиленград

0
Пожарът в Сакар планина налага затварянето на участък край Свиленград
Пожарът в Сакар планина налага затварянето на участък край Свиленград

Пожарът в Сакар планина налага затварянето на участък край Свиленград

Заради пожара в Сакар планина, край Свиленград част от международния път Свиленград – Русе е затворен. Движението се отклонява по обходни маршрути. Борбата с огнената стихия продължава и днес. 13 екипа на пожарната работят в критичните точки. Там са и горски служители, и доброволци.

Вятърът продължава да пречи на огнеборците в борбата им с пламъците. Началникът на пожарната в Хасковско Николай Вълчев заяви, че към момента ситуацията е под контрол, предаде БНР.

"Критичен участък е разклона към село Младиново, тъй като може да създаде проблем и пътят ще остане затворен.

Възникването на пожара, по наблюдение на екипите, пристигнали първи на място е от пасище, което е било обработвано. Пасищата са едни от най-пожароопасните терени. Аз лично смятам, че почистването им е добра мярка, защото когато бъде свършено това навреме е добра пожарозащитна преграда. Това обаче не бива да се прави след 15 юли", категоричен е Вълчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари