Затвориха историческата крепост „Баба Вида“

0

Крепостта няма да приема посетители за неопределено време

Затвориха историческата крепостБаба Вида“. Това е станало със заповед на назначения от областния управител на Видин Иво Атанасов за временно изпълняващ длъжността кмет на община Видин Юли Петров.

Основанието му е, че „нови срутвания във вътрешния двор и опасност от нови такива, които може да застрашат живота и здравето на посетители и служители“, предаде bTV.

Затварянето на историческия обект е за неопределено време.

По-рано през годината се срути част от стена на крепостта „Баба Вида“, която е национален паметник на културата.

Тогава от ръководството на Регионалния исторически музей във Видин казаха, че са изпратили протокол за състоянието на крепостта до Министерството на културата още на 8 август. Въпреки инцидента, туристическият обект остана отворен за посетители.

Състоянието на „Баба Вида“ е такова не от сега за съжаление. От много години не са се предприемали по-солидни дейности по нейната реставрация и консервация и за съжаление дойде моментът, когато се случи нещо лошо и слава богу че няма пострадали“, каза Христина Кирилова, директор РИМ-Видин.

През март на историческата забележителност бе извършен ремонт на покрива на две от кулите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари