Срути се част от стената на крепостта "Баба Вида"

2
Нуждаем от спешни мерки за запазване на един паметник, който е от национално значение, каза депутатът Любен Иванов
Нуждаем от спешни мерки за запазване на един паметник, който е от национално значение, каза депутатът Любен Иванов

Нуждаем от спешни мерки за запазване на един паметник, който е от национално значение, каза депутатът Любен Иванов

За срутване на част от крепостната стена на "Баба Вида", която е паметник на културата от национално значение сигнализира народният представител Любен Иванов. Допълни, че е призовал областния управител на Видин да свика спешно комисия, която да извърши проверка. Уведомил е и Министерството на културата, предаде БНР.

"Около 13:00 часа днес получих сигнал от граждани, че част от крепостната стена на "Баба Вида" се е срутила. Отидох на място веднага, защото това е паметник с национално значение и веднага направих снимки. Сигнализирах областния управител. Звъннах на заместник-министъра, който е ресорен за паметници на културата, Чавдар Георгиев. Изговорихме стъпките, които трябва да се предприемат оттук нататък. Пратих му и сигнално писмо, заедно със снимки от мястото, където се срутила крепостната стена."

Любен Иванов, който е депутат от "Продължаваме промяната- Демократична България" каза, че се надява и на реакция от Община Видин:

"Баба Вида" е в управление на Община Видин и отговорност на Община Видин е съхранението ѝ, така че се нуждаем от спешни мерки за запазване на един паметник, който е от национално значение."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Камъните падат
    Баш по случай панаира във Видин - Драгана, Миле, Бобан...
  • 1
    1
    Истина е
    Искра Фидосова се е облегнала.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари