Затвориха фирма в Бяла заради трима болни от коронавирус

3
РЗИ проучва всички контактни лица /Снимката е илюстративна/
РЗИ проучва всички контактни лица /Снимката е илюстративна/

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на областта са констатирани четири нови случая на коронавирус.

Става дума за четирима мъже на възраст между 29 и 57 години, като трима от тях са от гр. Бяла. И тримата са в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и затова са оставени под домашна изолация.

Другият мъж, който е на 57-годишна възраст, е от гр. Русе. Той е хоспитализиран в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, като за момента е в стабилно състояние, но е с бронхопневмония.

Между трите случая от вчера в Бяла е установена епидемична връзка. Оказва се, че те както и други два случая от преди няколко дни са контактни помежду си, тъй като са работещи в една и съща фирма.

Със заповед на Регионалната здравна инспекция временно е преустановена дейността на фирмата с цел извършване на основна дезинфекция на всички помещения. Паралелно от РЗИ се провежда и епидемиологично проучване за установяване на всички контактни лица.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 268, като активните случаи са 86. От тях 30 са на болнично лечение, а другите 56 са под домашна изолация.

Сред добрите новини е, че за последните 24-часа още пет души от областта са преборили коронавирусната инфекция, което означава, че от началото на пандемията броят на оздравелите от коронавирус вече достигна 169.

Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“. По-детайлна информация очаквайте по-късно през деня.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари