Затвор за мъж, пребивал системно жена си

0
Домашният насилник вече е бил осъден три пъти и лежал в затвора
Домашният насилник вече е бил осъден три пъти и лежал в затвора Снимка: Пресцентър Апелативен съд - Пловдив

Биел я е с юмруци, горил я с нагорещен електрически поялник по тялото и лицето

Пловдивският апелативен съд потвърди присъда на Старозагорския окръжен съд, с която Ч. С. е осъден на 16 години лишаване от свобода за отвличане, противозаконно лишаване от свобода, побои и малтретиране на жена, извършени в условията на домашно насилие.

Делото в Апелативен съд – Пловдив е образувано по жалба на защитника на подсъдимия Ч. С. с искане присъдата му да бъде отменена и да се постанови нова, с която той да бъде признат за невиновен. Алтернативно се иска намаляване размера на наложеното наказание лишаване от свобода, информира Апелативен съд - Пловдив.

Подсъдимият Ч. С. и пострадала М. А. живеели на семейни начала от 20 години и имали пет деца. Постепенно Ч. С. започнал да употребява наркотици и отношенията с жената се влошили. Зачестили скандали между тях. Той проявявал ревност и често я пребивал. Заради побоите над жената Ч. С. бил осъден три пъти и лежал в затвора. Тя го напуснала и се преместила с децата да живее при майка си. Дъщеря им се разболяла и се наложила операция. На 29 юли 2021 г. Ч. С. извикал М. А. под предлог, че ще заведе хора да дадат кръв за оперираното момиче. След като двамата прекарали два часа пред болницата той си признал, че иска отново да се съберат и да заживеят заедно. Тя категорично отказала. Тогава Ч. С. я заплашил с нож и я принудил да се качи в такси. Завел я в роднини, където започнал да я удря. След това прекарали първата нощ на полето. На следващия ден отишли в къщата на майка му. Роднините му тръгнали на работа. Оставайки сами Ч. С. я накарал да се съблече. Завързал я за леглото и продължил да я бие. Часове наред я държал прикована с вериги на спалнята, като запушил устата ѝ с парцал, за да не вика. Биел я с юмруци, горил я с нагорещен електрически поялник, както по тялото, така и по лицето. Когато роднините се върнали от работа, я развързал. На сутринта, докато всички спели, тя успяла да избяга.

Апелативните съдии считат, че Окръжен съд – Стара Загора напълно справедливо е определил размера на наказанието на подсъдимия при наличие на отегчаващи отговорността обстоятелства и с основание е приел, че целите на наказанието могат да бъдат изпълнени именно с лишаване от свобода в размер на 16 години.

Решението на Апелативния не е окончателно. То подлежи на протест и обжалване пред Върховния касационен съд.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл. 16 от НПК обвиняемият се счита за невинен до завършване на наказателното производство с влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари