Застреляха благороден елен край Върбица

0
Отстреляното животно е било едва на година и половина
Отстреляното животно е било едва на година и половина

Отстреляното животно е било едва на година и половина

Благороден елен на година и половина е застрелян на територията на Дивечовъден участък (ДУ) „Люляковец“ в ранните часове на 16 юли. Сигналът за бракониерския лов е подаден от инж. Исмаил Курдов от Държавното горско стопанство във Върбица. Това съобщиха днес от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие (СИДП).

През почивните дни работих на пчелина си, който се намира в близост до ДУ „Люляковец“. В 2:10 часа чух два бързи изстрела и разбрах, че ще се случва нещо нередно. В района няма обхват на мобилните телефони, затова слязох в близост до с. Тушовица, за да напиша на директора какво се случва, а по-късно и му звъннах“, отбелязва Курдов, цитиран от пресцентъра на СИДП.

Оттам уточняват, че младият ловен специалист се връща в района на изстрелите, заедно с колегите си Хюсеин Хюсеинов и Мустафа Еминов, както и с личното си куче, което за около 25 минути успява да засече дирята, а малко по-късно е открито и убитото животно.

Отстреляното животно е шилар с първи рога, на около година и половина. Веднага уведомихме всички институции, като се надявам това да е изолиран случай и да не се повтори“, коментира инж. Исмаил Курдов, цитиран от пресцентъра на СИСП. Оттам допълват, че той и колегите му постоянно обхождат поверените им райони, за да спрат бракониерските прояви.

Припомняме ви че, убит от бракониери елен бе намерен в Шуменско и на 11 март, както и на 11 февруари – в землището на село Белокопитово.Мъж с бракониерски улов бе задържан и в ранните часове на 24 септември м.г. при извършване на линеен контрол от екип на пътна полиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    джони
    малки пишки, големи пушки
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари