Заснеха атака с вакуумни бомби в Украйна

1
Явлението на видеото се нарича кондензационен облак или облак на Уилсън
Явлението на видеото се нарича кондензационен облак или облак на Уилсън Снимка: Twitter

Явлението на видеото се нарича кондензационен облак или облак на Уилсън

Видео показа скорошна атака, проведена от руската армия спрямо укрепени позиции на въоръжените сили на Украйна. Кадрите разкриват ефектите на вакуумни бомби при обстрел извършен с руската система ТОС-1А "Солнцепек".

ТОС означава Тежка Огнеметна Система, а след разпада на СССР - за разлика от повечето военни проекти, Русия продължава да развива комплекса. Така в крайна сметка се ражда подобрената и най-съвременна версия ТОС-1А "Солнцепек", пише Dir.bg.

Твърди се, че взривовете са станали близо до Новомихайловка и Лиман. Явлението на видеото се нарича кондензационен облак или облак на Уилсън. То се образува при мощен взрив при висока влажност на въздуха.

Тя е разположена върху шаси на Т-90С. Ракетите са с мощни термобарични заряди, а обсегът им е между 600 и 6000 метра. За 12 секунди комплексът може да изстреля 24 ракети, осъществявайки масирана бомбардировка по територията на врага.

Русите медии често определят ТОС-1А "Солнцепек" като "най-мощното неядрено оръжие".

Детонацията на ракетите причинява толкова бърза и драстична промяна във въздушното налягане, че намирането на подслон в окоп или пещера не предоставя защита от ефектите на взрива. Температурата му пък достига до 3000 градуса по Целзий.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    ';p;;k
    Браво на Русия! А сега покажете сащническите атомни бомби над Хирошима и Нагасаки! Единствената терористична държава в света, аморална при това, е сащ, използвала атомни бомби над човечеството за масови публични убиства на цяла нация! Незабавно изгонване на сащническия посланик от България и обявяване на сащ за агресор!
  • -6
    2
    .|.
    изравняват градове със земята, изнасят зърно - денафицикация по руски. Руски, сирийски и чеченски башибозук вилнее в православни земи, оня отгоре гледа
  • -5
    1
    Мунчо
    Как да не харесваш другаря Путин! И прекрасните му лъжи! Изроди!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари