Засилен интерес към фотоволтаиците в Русе и региона

0
Това съобщи директорът на РИОСВ Цонка Христова
Това съобщи директорът на РИОСВ Цонка Христова Снимка: БТА

Засилен е интересът към изграждане на малки фотоволтаични системи на територията на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе, която обхваща също областите Разград и Търговище

Това съобщи директорът на РИОСВ Цонка Христова, цитирана от БТА.

Седмично в екоинспекцията постъпват по пет-шест уведомления за изграждане на фотоволтаични системи с мощност до 30 киловата. Инвеститор е проявил интерес и към изграждане на ветрогенераторен парк.

Христова информира и за проверките, извършени от инспекторите на РИОСВ през първите пет месеца на годината. Проверени са 447 обекта, като са издадени 47 акта.

Директорът на РИОСВ коментира, че проблем за Русе не е толкова въздухът, колкото опасните отпадъци. Има два терена, които трябва да бъдат почистени, като екоинспекцията работи в тази насока.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари