Защо за БДЖ е такова страдание да пренесе телото ми от Варна до Русе!?

3
Купуваш си билет за влак – получаваш автобус
Купуваш си билет за влак – получаваш автобус Снимка: БДЖ / Facebook

ОТНОВО ТЕГЛО ТЕГЛЯ

Защо за БДЖ е такова страдание да пренесе телото ми от Варна до Русе!?

Това е първата жп линия (1866 г.) в България, но в днешно време трябва да правиш 100 смени, едната от които с автобус! Купуваш си билет за влак – получаваш автобус. Ако си взема билет за автобус, на какво ли ще ме качат...!? Да очакваме ли скоро с БДЖ да се придвижваме и чрез колоездене или може би преход с коне...!?

Ето го маршрутът: слизаме в Каспичан, от там ни товарят в автобуса, следват Хитрино – Висока поляна – Самуил (откъдето се хваща влака за Русе). А прекачване на кучешки впрягове!? И какво означава трансбордиране? Аз не съм такъв – не давам да ме трансбордират! Желая само да пътувам до Русе, без да съм трансбордиран.

Представяте ли си как кондукторът проверява билетите на млада двойка и им съобщава: „На Каспичан ще бъдете трансбордирани... Спокойно, милички – има и други за трансбордиране отзад! Едни хора ще ви оправят, бързо ще свършат – ще изтърпите толкова за половин час по едно хубаво трансбордиране!“.

Разбира се, в програмата на БДЖ има и други влакове, но обикновено не изпитвам удоволствие да мъкна сакове в три през нощта, водейки битки с местните глутници подивели кучета и койоти.

***

Гореизложеното не е подигравка със служителите на железницата – помните колко много ми помогнаха за изгубения елек с все пари и ключове вътре. Просто БДЖ си има собствено непонятно съзнание.

***

Заповядайте в Русе за „Десант на книгата“ пред хотел „Дунав“ от 22-ри до 24-ти септември. Ще бъда в четвърта барака с всички заглавия на издателство Пощенска кутия за приказки. Книгите ни са с 20% отстъпка за панаира. Бачкам за вас от 10 до 19 часа. Добре сте дошли!

***

Ако видите камила до щанда ни, не се притеснявайте – навярно БДЖ ще ме върне обратно към заветния Каспичан с керван.

Ваш, Никола Крумов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    4
    иванова
    Сигурно ТЕЛЕТО Ви трудно се превозва ако е ТЯЛОТО ВИ един сандък и в товарния вагон
  • 0
    3
    Марин Димитров
    Някой си прави реклама тук без да плаща. Много моля радетелите на железницата поне да използват точни снимки като са толкова компетентни, тази снимка е от теснолинейката Септември до Добринище.
  • -6
    2
    Абдал Демократович
    Ти за 10 лв какво искаш бе калтак?
  • 8
    1
    До автора на статията
    Тази работа със ситуацията в БДЖ е като "Вода газим,жадни ходин* сиреч "Железница имаме от 1866 г. пеша ходим или на студено стоим или се влачим 9 дена и 9 нощи". Туй то.До там я докараха в БДЖ от обезкостяване,фирми вкарани и преточване на източеното.За друго и дума да не стсва че е СРАМ за ...... БДЖ е една от най ощетените с умисъл компании държавни и ограбвана регулярно.Такова им е управлението и ръководството,мълчаливо според пеавителство и министри случайни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари