Украинските бежанци по Черноморието са заблудили властите за намеренията си

8
За съжаление е факт хабене на ресурс – човешки и финансов, обясни председателят на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева
За съжаление е факт хабене на ресурс – човешки и финансов, обясни председателят на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева Снимка: БГНЕС

Над 5200 украинци са напуснали страната ни за последните два дни

Украинските бежанци, настанени в хотели по Черноморието, са заблудили властите за намеренията си. Това стана ясно от изявление на председателя на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева, предава bTV.

По план днес от Варна с автобуси и влакове към вътрешността на страната трябваше да тръгнат 250 души, от които се явиха само петима. От Бургас – от 300 планирани с влак отпътуваха 57 души, отчете Тошева.

Всичко беше планирано и подготвено до последния детайл, ситуацията се променяше до последния момент, обяви председателят на Агенцията за бежанците.

Информация за намеренията на бежанците от Украйна е събрана чрез анкета. Над 40 хил. от тях са попълнили въпросника.

По данни от „Гранична полиция“ над 5200 украинци са напуснали страната ни през последните два дни. Предполага се, че повечето от тях се връщат в Украйна, в по-спокойни райони.

За съжаление е факт хабене на ресурс – човешки и финансов. Това е като с фалшивите сигнали на тел. 112“, коментира Тошева.

Тя предупреди, че накрая ще се наложи украинци да бъдат настанявани в бежанския център в Елхово с над 1700 места. Това е най-фаталния вариант, не искаме са прибягваме към него, но заради капризи може да се наложи, допълни Тошева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    До урките
    Сбогом курвиии! На мама ви в мръсните миджи уркенски! Да пратите поздрави на мамата и на наркомана зеленко!
  • 9
    2
    Пппрп
    Ех Майко Българио?Докато има продажници и гъзоблизци така ще е .А тази да си подаде оставката.В началото много хора пишеха какви са украинците,но кой да чува
  • 31
    1
    Пари
    са давани за изграждането на този бежански център. Защо не го използвате? Безплатната почивка свърши и остават истински нуждаещи се - факт.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари