Защо цената на бензина достигна тази на дизела по бензиностанциите у нас?

0
Цената на бензина за 10 дни падна с около 10 стотинки, очаква се да падне още
Цената на бензина за 10 дни падна с около 10 стотинки, очаква се да падне още

Цената на бензина за 10 дни падна с около 10 стотинки, очаква се да падне още

Тенденциите отпреди 10 дни бяха, че цената на бензина достигна тази на дизела, в момента не са така, но все още не са отбелязани на колонките. Цената на бензина за тези 10 дни падна с около 10 ст. очаква се да падне още. Пазарите са много динамични. В световен мащаб имаше по-голямо търсене на бензин. Това заяви в "Денят започва" по БНТ Димитър Хаджидимитров - председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Той обясни, че увеличаването и намаляването на цените на горивата винаги е плавно. В България има над 4500 обекта и няма как няколко компании да решават как ще вървят цените.

По думите му, цените на горивата се определят от доста фактори. По-голямото търсене предполага по-високи цени, военни действия или проблем с някаква рафинерия също се оказват фактор.

"Когато няма потребление на една стока, цената ѝ пада, ако има голямо търсене, ще се вдигне. Цените, на които ние българите пазаруваме от нашите бензиностанции са близки до европейските".

Димитър Хаджидимитров смята, че провеждането и предлагането на политиките на Зелената сделка ще оскъпи цените на горивата в по-дългосрочен план.

"Поскъпването ще бъде с не повече 2-3 ст. на литър", каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари