Цената на бензина тръгна нагоре

0
На различните бензиностанции днес цената варира от 2,44 лева за литър до 2,57 лева за литър
На различните бензиностанции днес цената варира от 2,44 лева за литър до 2,57 лева за литър

Метанът вече се продава под 2 лева за кг на някои обекти

Цената на най-масовия бензин А95 тръгна нагоре и на бензиностанциите литър се продава по 2,56 лева, като тенденцията е поскъпването да продължи, показват данни на сайта fuelo.net, предаде Pariteni.bg.

На различните бензиностанции днес цената варира от 2,44 лева за литър до 2,57 лева за литър. За последната седмица увеличението на цената на бензина е с 0,39 на сто. За година обаче бензинът е поевтинял със 0,75 лева или с близо 23 на сто, като най-висока е била цената му на 8 юли миналата година – 3,41 лева на литър.

Не така стоят нещата при дизела, чиято цена продължава да пада и вече е под тази на бензина. За седмица намалението е с 1 стотинка на литър, а за месец – с 5 стотинки. По бензиностанциите литър дизел се продава от 2,35 лева до 2,49 лева.

За последната седмица пропан-бутанът и метанът също поевтиняват. При пропан-бутанът намалението на цената е с 2 стотинки, като за месец понижението е с 12 стотинки или с 11,54%. На бензиностанциите той се продава средно по 0,92 лева за литър, като на различните обекти цената му варира от 0,85 лева за литър до 1,05 лева за литър.

Цената на метана пък е паднала с 12 стотинки за седмица, показват данните на сайта. За последният месец метанът се продава с 27 стотинки по-евтино, като в средната цена по обектите е 1,99 лева за кг. На различните метан станции цената варира от 1,79 за кг до 2,28 лева за кг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Балканеца
    Дране здраво. И бензина, и дизела трябва да са максимум 1.70- 1.80 при тези цени на петрола. Като почна да пада цената на петрола, "експертите" първо обясняваха, че идвал с месец закъснение, после осреднявали цените на тримесечия, а като няма какво повече да измислят, т.нар. "журналисти" услужливо не ги питат защо растат цени, при намаляващи цени на суровината.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари