Защо не трябва да заравяте банкноти в земята

0
Китаец го научи по трудния начин
Китаец го научи по трудния начин

Китаец, който заровил в земята стотици хиляди долари преди пет години, разбра по трудния начин, че е по-добре да се държат в банката, съобщава БТА като цитира ЮПИ.

Агенцията цитира информация на китайските държавни медии за несгодите на фермер, споменат единствено с фамилното му име Уан. Той посетил клон на Китайската селскостопанска банка в провинция Анхуей. Господинът предоставил купчина прогнили и плесенясали банкноти, които се разлагали в ръцете на банковите служители. Те започнали да отделят отделните купчини и слепените купюри, като някои от касиерите останали и извън работно време, за да помогнат на нещастния фермер. Той доверил, че родителите му били търговци и натрупали доста печалби. 

Фермерът решил да зарови в земята припечелените юани на стойност около 280 000 долара. Причината? Телевизионно предаване веднъж разказало колко често се случват измами при теглене на пари от банкоматите. И прибегнал до лопатата.

Г-н Уан изгубил от спестяванията около 70 000 долара в безвъзвратно повредени банкноти. Според китайските закони банките приемат купюри ,които са съхранили 75 процента от своята цялост. С повреди от 50 до 75 процента се възстановява само половината от техния номинал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари