Защо мастити депутати се притесняват от главния прокурор?

2
Наши депутати търпят шегичките му с наведени очи, като ученичка в нежелана бременност пред баща си
Наши депутати търпят шегичките му с наведени очи, като ученичка в нежелана бременност пред баща си

Наши депутати търпят шегичките му с наведени очи, като ученичка в нежелана бременност пред баща си

Защо мастити наши депутати се притесняват от главния прокурор - и то дотам, че търпят шегичките му с тях в Народното събрание с наведени очи, като ученичка в нежелана бременност пред баща си?

Позволете като журналист, изследвал много престъпления без наказания, да ви дам една причина за това.

Главният прокурор у нас се избира наглед демократично, но задкулисно и после в продължение на 7 години може да променя човешки съдби, да клати и бетонира правителства. От него се боят и виновните, които заслужават наказателно преследване, и невинните, които могат да станат с негово съдействие мишена на показни репресии.

Главният прокурор (от Татарчев до Гешев) не е просто човек, който стои зад една институция. Той сам по себе си може да е институция със собствени възможности, глашатаи и летописци. В България всеки прокурор се ръководи от по-горестоящия, а всички заедно се ръководят от Главния, включително когато образуват, не образуват или прекратяват дела. Това е така не защото го пише в Конституцията и Закона за съдебната власт. Напротив – пише, че Законът е върховният началник, на който всеки магистрат трябва да се подчинява. Но редовият прокурор обикновено не ще да си създава неприятности и "слушка до заплата". Главният и без друго може да отмени всеки негов акт, ако не е минал през съда. И може да го ревизира така, че да му разплаче децата.

Този проблем не е нов. Но все по-силно ни боде очите. Защото ражда чудовища с чувство за недосегаемост не само в подземния свят, а и в трите публични власти – съдебната, изпълнителната и законодателната. За четвъртата да не говорим, че напоследък ме е срам.

Анна Заркова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари