Защо идеалното време за заспиване е 22:00 часа?

3
Ранното заспиване води до много предимства за човешкото тяло
Ранното заспиване води до много предимства за човешкото тяло

Ранното заспиване води до много предимства за човешкото тяло

Ранното заспиване крие редица ползи и много хора го практикуват. Колкото и да сте заети, опитайте си да си налагате да си лягате по-рано. Учените са установили, че 22:00 часа е идеалното време за заспиване. Ето защо:

1. Възползваме се максимално от качествен сън.

Когато си лягаме рано, извличаме максимума от ползите на съня. Всички знаем, че сънят е разделен на цикли, но знаете ли, че най-спокойният и качествен сън е между 22:00 часа и 2:00 часа. сутринта. Ако искате да сте отпочинали, това е най-доброто решение. Според проучванията ранното заспиване има още една важна полза – помага ни да спираме негативните мисли, които имат лошия навик да ни нападат късно през нощта и да ни държат будни часове наред, пише Обекти.

2. Тялото ни е във форма.

Когато се намираме в цикъла на дълбок сън, тялото ни се лекува, като произвежда хормони за растеж и възстановяване. Тази решаваща дейност ще гарантира, че сме в най-добрата форма за следващия ден. За да започне отделянето на растежен хормон, сънят трябва да е дълбок, като първият пик в пулсово секретираните „порции” HGH е към 1:00 часа през нощта, което означава, че за да хванем „първия влак” на растежния хормон, трябва да си легнем преди 23:00 часа вечерта.

3. Нивото на стрес пада.

Недоспиването е изключително вредно. Прави ни изнервени, уморени, разсеяни. Значително се повишават нивата на хормона на стреса кортизол в тялото, което ни кара да се чувстваме тревожни и определено се отразява негативно на здравето ни. По-ранното заспиване, което обхваща и по-дългите периоди на дълбок сън, може да контролира нивата на кортизол. Това от своя страна ще ни осигури чувство на презареждане и бодрост през деня.

4. Намалява се рискът от болести.

Според проучванията хората, които заспиват по-рано, са по-здрави в сравнение с тези, които работят нощни смени или са „нощни птици“. Най-честите заболявания на вечно недоспиващите си са диабет тип 2, сърдечни заболявания и високо кръвно налягане. Имунната система като цяло спада и следователно по-лесно се разболяваме.

5. Спомага за по-добър контрол на емоциите.

Когато сме се наспали, умеем по-добре да владеем собствените си емоции, но и също така ни помага и да разбираме емоциите на другите. Хората, които спят достатъчно, обикновено са по-щастливи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари