Защо двойка германци избраха да живеят в българско село

0
Юта и Хелмут Людвиг решават да се преместят в село Искра преди 2 години
Юта и Хелмут Людвиг решават да се преместят в село Искра преди 2 години Видео: NOVA

Юта и Хелмут Людвиг решават да се преместят в село Искра преди 2 години

В дните около Коледа помагаме на хората в нужда, но и правим равносметка на решенията, които сме взели. Ден преди Бъдни вечер отиваме към карнобатския край, за да ви срещнем с едно немско семейство, което ще посрещне Коледа у нас не само сега, а до края на дните си. Такива са плановете на Юта и Хелмут Людвиг, които избраха България за свой дом.

Двойката решава да се премести в село Искра преди 2 години, разказват от NOVA.

Първо половин година търсихме къща. Всъщност колкото повече идвахме в това село, толкова повече се идентифицирахме с него и в крайна сметка останахме тук", споделиха те.

Хелмут и Юта идват със своето голямо семейство от кучета от старонемската порода Леонбергер. В Германия имали развъдник. Казват, че ако се влюбиш в тази порода повече не искаш да я смениш с друга и даже признават, че ги обичат почти колкото сина си Рене и внучката си Софи.

И за тази Коледа Юта ще приготви щолен.

И при нас нощта на 24-и е важна, защото ходим на църква. Семейството се събира на 25-и, но тогава задължително имаме коледна пуйка. Ще опитаме обаче да направим трапезата като българската този път”, разказа Юта.

Хелмут е категоричен че не би се върнал в Швайнфурт, защото в България живее без стрес.

Това което им липсва освен децата, е възможността да говорят на български. Но Юта е убедена че някой ден ще научи езика.

В навечерието на светлия християнски празник двамата си пожелават само здраве и спокойствие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари