Зърнопроизводители блокираха главен път Русе - Плевен

3
Протестът на земеделските производители е безсрочен
Протестът на земеделските производители е безсрочен Видео: bTV

В знак на протест по средата на платното те изкараха агне и разляха около 20 литра мляко

Протест на земеделски производители, които излязоха с тракторите си край село Горна Студена.

В знак на протест по средата на платното те изкараха агне и разляха около 20 литра мляко. Планират със земеделската техника да се предвиждат до селата Овча могила, Масларево и обратно, информира bTV.

Снимка: Мариана Трифонова

"Ще отричаме теорията на нашите професори, която е теория за нас, за нашите условия и от ЕС ще ни казват няма да орем. Е, как няма да орем. Отделно продукцията, която се внася от Украйна, някой знае ли с какво се пръска. Те не са член на ЕС и се внася поголовно - и пшеница, и слънчоглед, и готова продукция", заяви инж. Красимир Петров, зърнопроизводител от Левски.

"България стана склад за украинско зърно. Пазарът се срина", смята Генчо Генчев, зърнопроизводител от Русенско.

Снимка: Мариана Трифонова

"От днес нататък ние ще си отстояваме нашите искания. Техниката ще остане тук на място. Няма да прибираме техниката", каза координаторът на протеста Димитър Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Прав ви път
    Алчни са зърнопроизводителите. Преди 4-5год. се радвахте на 300 лв. за тон сега 980 не им стигат. На всичкото отгоре и с най големите субсидии, за производство, което е 95% механизирано. Вадят масово по две реколти на година. Познавам дребни зърнат, които 200-300хил.лв. годишно чиста печалба вадят и то само в землището на едно село.Работят 4 рима от семейството и 2 наети служители. И защо в бранша/ зърнарите са все бивши мутри, ДС,БКП, ДПС другари и тук там някой военни и полицаи. Що така хора с друго минало много бързо са "отказани" от " не печелишия" бизнес.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари