Започват работа по магистралата "Русе - Велико Търново"

3
Магистралата "Русе - Велико Търново" ще струва 1 млрд. лева
Магистралата "Русе - Велико Търново" ще струва 1 млрд. лева

Тази година има шанс да се започне работа по магистралата "Русе - Велико Търново" - около 100 км, чието изграждане, по първоначални сметки, ще струва 1 млрд. лв.

Това съобщи шефът на пътната агенция инж. Лазар Лазаров по време на конференция "Стратегическа инфраструктура и инвестиции".

"Изпълнението на магистралата ще започне от средата – от обхода на град Бяла, където има голям брой пътни транспортни произшествия. Там приключва идейният проект, предстои одобрение и ще започне отчуждение на териториите, необходими за изграждането", обясни инж. Лазаров, цитиран от "Капитал".

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова уточни, че с пари от бюджета ще се започне с най-критичния участък Бяла и бъдещия й обход.

Павлова заяви, че като цяло 2016 г. няма да е лесна година, заради прехода от един към друг програмен период, и допълни, че вероятно годината няма да е така пикова в строителството, както 2015 г.
2016 г. ще бъде годината на презареждането, посочи още Павлова, цитирана от БТА.

По думите й приоритетни остават довършването на магистралния пръстен на страната, на транзитните коридори, на хоризонталните и вертикалните връзки през страната ни. Тя повтори, че основен приоритет остава магистралата "Хемус" и довършването на магистралата "Струма" с вертикалните връзки - Русе - Велико Търново, Видин - Враца, София - Калина, и тунела под Шипка.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари