Строежът на АМ „Русе - Велико Търново“ започва на 3 декември

11
Първата копка ще е близост до път II-54 Бяла – Ценово
Първата копка ще е близост до път II-54 Бяла – Ценово

На символичната първа копка на обекта ще присъстват премиерът акад. Николай Денков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, зам.-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков, областни управители, народни представители, кметове

Изграждането на автомагистралаРусе - Велико Търново“ започва на 3 декември 2023 г. На символичната първа копка на обекта от страна на правителството ще присъстват министър-председателят академик Николай Денков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков. На събитието ще присъстват още зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова, членът на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Десислава Паунова, областните управители на Русе и Велико Търново – Данаил Ковачев и Ивайло Здравков, народни представители, кметове от региона, представители на строителя и надзора, съобщиха от МРРБ.

Проектното трасе на автомагистралата е с обща дължина 132,84 км и е разделено на три участъка: Русе - Бяла, обход на град Бяла и Бяла - Велико Търново. Изграждането ѝ ще започне в 7,9-километрова отсечка /от км 61+140 до км 69+040/, която е в землището на община Ценово, област Русе. За нея има готов технически проект, завършени отчуждения и издадено разрешение за строеж. За останалата част от автомагистралата продължава изготвянето на техническите проекти и теренното обезпечаване на трасето.

МРРБ

Изпълнител на проектирането и строително-монтажните работи /инженеринг/ на участък 2 Обхода на Бяла, с дължина 35,4 км, на който ще бъде направена първата копка, е ДЗЗД „АМ РУСЕ ТЪРНОВО“. Стойността на договора е 660 425 563,84 лв. без ДДС. Строителният надзор е възложен на ДЗЗД „ЛИДЕР КОНСУЛТ“. Стойността на договора е 10 823 936,25 лв. без ДДС.

Проектът за изграждането на лот 1 и 2 от АМ „РусеВелико Търново“ – от Русе до Бяла /от 0+400 до км 40+640/ и за Обхода на Бяла /от км 40+640 до км 76+040/, е включен в програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027.

Автомагистралата „Русе - Велико Търново“ ще започва от Русе и ще достига до град Дебелец, където трафикът се разделя в посока проход „Шипка“ и Прохода на Републиката. Трасето е с автомагистрален габарит с две активни и една аварийна лента за движение в посока, средна разделителна ивица и банкети. Предвидени са необходимите пътни възли и връзки, за да може гражданите от отделните населени места да имат бърз и удобен достъп до трасето на аутобана.

Символичната първа копка на АМ „РусеВелико Търново“ ще е на 3 декември 2023 г. от 12:00 ч. в близост до път II-54 Бяла – Ценово. Мястото на церемонията е на около 1,5 км след ж. п. прелеза на Гара Бяла, пътувайки от Бяла към Ценово.

Точните GPS координати на мястото са 43°29'41"N 25°40'01"Е.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    7
    Очевидка
    Магистралата …. скоро нЕма да я видим! Предстои…..да се случи!!! Най- сигурно, което ще получим е Обгазяването на града! Всеки ден и …. през нощта!
  • 7
    6
    Русенка
    Изграждането на магистралата ще продължи до …колкото е необходимо! Спрете да питате!!! Ние си знаем работата!!!
  • 12
    5
    Златната автомагистрала ...
    И кво крадене ще падне с фирмите на "батко и братко", малиииййй ...
  • 16
    4
    Ceco
    Za kolko godini trebva da e gotova
  • 22
    3
    Тау
    Предполагам, че бързат и я започват в неделя, за да е готова за Коледа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари