Започват инициативи в памет на Виктория Маринова

5
Близките на Виктория организират голям благотворителен концерт, като желанието им е той да се проведе в деня, когато се навършват 40 дни от кончината й
Близките на Виктория организират голям благотворителен концерт, като желанието им е той да се проведе в деня, когато се навършват 40 дни от кончината й Видео: БНТ

Обществената енергия, която обедини русенци след бруталното убийство на Виктория Маринова, прераства в различни инициативи в памет на журналистката, която приживе подкрепяше редица социални каузи и кампании.

Междувременно, ситуацията в двата ромски квартала в Русе, където е живял заподозряният за убийството на Виктория, тази сутрин е спокойна, но полицейското присъствие остава, съобщи говорителят на ОД на МВР в Русе Даниела Малчева, предава БНТ.

Румен Максимов е близък и колега на Виктория Маринова, и основен организатор на инициативите в нейна памет. Целта е да се продължи социалната ангажираност на журналистката с проблемите на обикновения човек, обяснява Румен.

Тази вечер трябвало да се излъчи следващия броя на предаването на Виктория Маринова.

Румен Максимов, близък и колега на Виктория: "Поемаме ангажимент да завършим предаването, което така и не успяхме да излъчим. Темата беше Хитрино и използването на отпуснатите за трагедията средства."

Близките на Виктория организират и голям благотворителен концерт, като желанието им е той да се проведе в деня, когато се навършват 40 дни от кончината й. Организаторите очакват властите да дадат съгласие събитието да се проведе в голямата спортна зала в Русе.

Друга от каузите в памет на Вики ще е тази да има повече видео наблюдение и осветление по крайбрежната алея, която е любимо място за спорт и разходки на местните жители.

Виктория Маринова беше член на бизнес организация за взаимопомощ в Русе. Нейни членове заявиха, че смятат да продължат начинанията на журналистката. Утре на редовната си сбирка те ще обсъдят детайлите по учредяването на фондация или сдружение в нейна памет, което ще има за цел да реализира това, което тя приживе не успя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари