Започват да глобяват възрастните хора без ваксина в Гърция

0
През януари глобата ще бъде в размер на 50 евро, но всеки следващ месец тя ще е 100 евро
През януари глобата ще бъде в размер на 50 евро, но всеки следващ месец тя ще е 100 евро

В Гърция започват да глобяват възрастните хора, които не са се ваксинирали, съобщават гръцките медии

От днес започват да се събират данни за всички граждани над 60-годишна възраст, които не са си поставили ваксини срещу КОВИД-19, пише в. "Етнос", цитиран от БТА. Държавните институции ще изготвят списък с имена на неваксинирани граждани, на които в края на месеца ще бъдат наложени глоби. През януари глобата ще бъде в размер на 50 евро, но всеки следващ месец тя ще е 100 евро.

От правителството отбелязват, че 90 на сто от гражданите, принадлежащи към тази възрастова група, вече са се ваксинирали. От обявяването на новата мярка в края на миналата година 217 хиляди души са се ваксинирали или са си запазили час за ваксинация, за да избегнат глобата.

За момента правителство не обмисля въвеждане на задължителна ваксинация за хората над 50-годишна възраст, отбелязва в."Етнос".

От правителството очакват в следващите седмици да има спад на броя на новозаразените и пациентите, които се нуждаят от болнично лечение, допълва изданието.

Над хиляда са починалите от ковид инфекцията в Гърция само от началото на тази година, пише в. "Прото тема". През последните 15 дни се наблюдава сериозен ръст на постъпилите в болница - близо 40 на сто. Над пет хиляди са хората на болнично лечение заради заразяване с КОВИД-19. Капацитетът на ковид леглата е запълнен на 67 на сто, а интензивните отделения са пълни на 88 на сто.

155 лекари с частна практика са получили нареждания за мобилизация и от миналата седмица помагат на колегите си в държавните болници в Северна Гърция. 300 ковид легла са разкрити в частни болници в област Атика.

Експерти очакват до края на месеца приетите за болнично лечение граждани да прехвърлят бройката от шест хиляди като 700-750 от тях ще се нуждаят от интензивни грижи, отбелязва изданието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    До 3:
    Вече съм напълно убеден, че някои изкукали шебеци сте ваксинирани в мозъка ... по рождение! Хубаво е когато някой друг мисли вместо вас, нали?
  • -6
    3
    Хохо
    Пак ли изцвръцкаха в дупето простите антиваксерчета?
  • -18
    2
    вангелис
    селски, гледай си гей парадите , остави Гърция на гърците....
  • 20
    1
    Византия, δημοκρατία?
    Майка ви да еб@, фашистка! Долно племе! И на родителите си посегнаха!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари