Започва разполагането на ракетни комплекси "Пейтриът" в Полша

0
Берлин праща екип на военното разузнаване, който да намери подходящо място за оборудването
Берлин праща екип на военното разузнаване, който да намери подходящо място за оборудването Снимка: BIRN

Берлин праща екип на военното разузнаване, който да намери подходящо място за оборудването

Германската армия ще започне подготовка за разполагането на зенитно-ракетен комплекс "Пейтриът", съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Германия предложи на Полша въпросното военно оборудване, за да защити въздушното си пространство, след като миналия месец заблудена украинска ракета падна на полска територия и уби двама души.

Предложението на Берлин обаче предизвика скандал, след като Полша заяви, че за сигурността ѝ ще бъде по-добре Германия просто да изпрати зенитно-ракетни комплекси директно в Украйна.

Германия възрази и изтъкна, че нито един член на НАТО не е изпратил "Пейтриът" в Украйна и че системата досега е била разгръщана единствено за защита на територията на алианса.

Произведената в САЩ система може да поразява вражески самолети, тактически балистични ракети, както и крилати ракети, а обхватът ѝ е повече от 60 километра.

След задочни разговори между Берлин и Варшава миналата седмица полските власти приеха условията на германското правителство.

Във вторник в Полша ще пристигне екип на германското военно разузнаване, който да намери подходящо място за оборудването, твърдят източниците ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари