Започва проверка на пътните знаци

0
Ще се проверява и пътната маркировка
Ще се проверява и пътната маркировка

Върховната административна прокуратура е разпоредила проверка за разположението и видимостта на пътните знаци, съобщиха от държавното обвинение.

"При установяване на конкретни случаи на ограничаване на възможността за възприемане на пътните знаци, на отделните видове табели и т. н. от посочените оправомощени органи се предприемат мерките, изискуеми от закона", пише в съобщението. 

Ще се проверява и пътната маркировка, а там, където липсва, ще се дадат предписания за подновяването й. Проверката ще се извърши от агенция "Пътна инфраструктура". Срокът е двумесечен.

"Целта на проверката е осигуряване на необходими предпоставки за безопасно и удобно движение по републиканските и общинските пътища, особено в летния период на засилено използване", съобщават от прокуратурата. 

Преди два месеца прокуратурата и МВР представиха резултатите от проверката на пешеходните пътеки. Тя установи множество нарушения - различен цвят на пътеките, неспазване на законовото изискване за 250 метра разстояние между две "зебри" и др. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари