Зимният сезон ще завари десетки ремонтирани пътища у нас без маркировка, без знаци и без мантинели

0
Дадено е временно разрешение част от дейностите да се довършат до 20 ноември или докогато може да се работи
Дадено е временно разрешение част от дейностите да се довършат до 20 ноември или докогато може да се работи Снимка: БТА

Дадено е временно разрешение част от дейностите да се довършат до 20 ноември или докогато може да се работи

Зимният сезон ще завари десетки пътища в страната с довършени ремонти, но без поставена маркировка, без знаци и без мантинели. Договорите за пътища са изтекли на 30 септември и фирмите нямат право повече да работят по обектите. "Има юридически проблем с пътища, които са асфалтирани, но не може да им се направи маркировката". Това каза служебния регионален министър Иван Шишков по време на първото заседание на парламентарната регионална комисия, предаде БТА.

Депутатката от ГЕРБ и бивш министър Петя Аврамова съобщи, че е видяла два пътя във Врачанско, които били ремонтирани, но са оставени с покритие от биндер, т.е. преди да се положи основният пласт асфалт. По тях не може да се работи след 30 септември, защото тогава са изтекли сроковете на действащите договори за текущ ремонт и поддръжка на пътищата. Г-жа Аврамова попита министъра колко такива пътища има из страната и какво ще бъде направено през зимния период, който започва всеки момент. 

Министър Шишков каза, че ще провери случая, но според него по-тежкият проблем е, че има още доста пътища, чиито ремонти са приключили с полагане на асфалт, но времето не е стигнало да се сложат маркировка, знаци и мантинели

Дадено е временно разрешение част от дейностите да се довършат до 20 ноември или докогато може да се работи, но пътната агенция и ДНСК ще правят нарочна проверка, за да установят колко от новоремонтираните пътища са в такова състояние.

Според него ще се окажат десетки. Затова най-вероятно ще се стигне до поредната отсрочка за тези договори, както бе направено миналата година по същото време и при същия казус. Чистенето на самия сняг през зимата е осигурено, защото за тази дейност бяха проведени отделни обществени поръчки и с фирмите са подписани договори за зимния период.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари