Започва изработването на валентинки за Дървото на влюбените в Русе

4

Предстоят поредица от събития, които да провокират креативността на русенци

За пета поредна година русенци могат да се включат в градската традиция “Да разцъфне Дървото на влюбените в Русе”.

Във връзка с празника на Свети Валентин - Деня на влюбените, СНЦ „Дунавско сияние“, Онлайн Арт магазин „Пифчо“, „Ауреа Артис“ – магазин за артистични и ръчно изработени подаръци и Дворецът на Децата, организират поредица от събития, с които да провокират креативността на нашите съграждани да сътворяват и даряват любов и надежда.

Предвидена е следната поредица от събития:

  • Конкурс за най-креативно послание за любовта и приятелството, в който са поканени да участват всички, които се чувстват влюбени. Техните оригинални картички с посочени: имена, години и GSM за връзка, ще се предават и събират в магазина за артистични и ръчно изработени подаръци „АУРЕА АРТИС“ с адрес: ул. „Асен Златаров“ №11 от 10:30 ч. до 18:00 ч. , а в събота до 14:00 ч . Те ще бъдат оценявани от компетентно жури с председател Соня Миленкова от „Ауреа Артис“. Най-добрите, естествено, ще получат награди.

Начало на конкурса: 09.01.2023 г.

Краен срок: до 09.02. 2023 г. /четвъртък/ ;

  • Безплатна работилничка за Валентинки с осигурени материали. Арт ателието ще очаква своите влюбени майстори на 4 февруари / Събота / в Дворецът на децата от 11:30 часа.;
  • Кулминация на инициативата ще се състои на 14 февруари / Вторник / от 14:30 ч. пред Дървото на влюбените /Дървото пред Доходното здание/ . То ще “разцъфне” с уникално направените от всички нас Валентинки. Пред символното Дърво своето майсторско свидетелство ще получат най-сръчните участници в конкурса. Освен това, организаторите са подготвили и оригинални бутикови награди.

Традиционно всеки русенец, присъединил се към окичването на Дървото на влюбените, ще получи от инициаторите индивидуално послание за любовта и приятелството.

Ако желаете да се включите в инициативите и се нуждаете от повече информация, моля звъннете на тел: 088 428 6411 –Марияна Георгиева, СНЦ “Дунавско сияние”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Традиционен виц
    В деня влюбените семейство решили да го отпразнуват и отишли на ресторант. Съпругът започнал да поръчва: "- Келнер, донеси по една ракия, после една бутилка вино, накрая ще пием по едно уиски ...!". Съпругата му плахо се обадила: "- Мъжо, нали сме на празника св. Валентин?". Той погледнал жена си и рекъл: " - Келнер, дай и две порции сърца!" ...
  • 5
    4
    Традиционалист
    За любителите на традицията, нека се знае: С въвеждането през 1968 г. на Григорианския календар от Българската православна църква църковният празник на Свети Трифон Зарезан започва да се отбелязва на 1 февруари, а Денят на лозаря - на 14 февруари. Така че на 14 е просто професионалният празник на лозаря... Аз лично ще комбинирам и двата "празника" - Ще си купя вино "Св. Валентин" и ще си го изпием с жената...
  • 8
    3
    кв. Мальовица
    В нашия квартал по терасите ни висят суджуци и пастърмица. Дамаджаната с виното и бъклицата с гроздовата ракия са в мазата. Наздраве на влюбените!
  • 9
    2
    русенец
    По нашия квартал латинското име Валентин се превежда на български като Трифон и нямаме обичай да закачаме бъклици и дамаджани по дърветата.
  • 7
    1
    Де да знам
    Защо ли имам някакъв спомен, че на Валентин са му резнали главата защото е бракосъчетавал мъже, двойки в римските легиони.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари