Започва авариен ремонт на Дунав мост

0
Преминаването през граничния пункт ще бъде напълно преустановено между 22:00 и 01:00 от 3 до 5 октомври
Преминаването през граничния пункт ще бъде напълно преустановено между 22:00 и 01:00 от 3 до 5 октомври Видео: КИС 13

Преминаването през граничния пункт ще бъде напълно преустановено между 22:00 и 01:00 от 3 до 5 октомври

Утре започва авариен ремонт на фугите на Дунав мост при Русе.

Това налага преминаването през граничния пункт да бъде напълно преустановено между 22:00 и 01:00 часа през нощта от 3 до 5 октомври. През останалото време движението ще се осъществява в едната лента. Предстоящите дейности са продължение на ремонт отпреди няколко седмици, когато са били оправени появили се фуги в бетонните панели на моста, съобщи директорът на Областното пътно управление в Русе инж. Стамен Савов, цитиран от КИС 13.

По думите на инж. Савов, аварийно-ремонтните дейности ще осигурят нормалното експлоатационно състояние на моста до започване на основния ремонт.

Междувременно на три участъка вече са поставени разделителните колчета за предотвратяване на инциденти по пътя Русе - Бяла. Целта е да се ограничи възможността за изпреварване на 4 критични места и намаляване на тежките произшествия с пострадали и загинали. Единственият участък, в който все още няма колчета, е по Беленския баир, тъй като там има деформации в настилката около осевата линия.

Такива ограничители може да се поставят и на други критични участъци по републиканската пътна мрежа в областта, но решението за това трябва да се вземе след обсъждане с останалите институции, които имат отношение към безопасността на движение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    инж. Савов,
    какво ще правим ограничителите ако падне сняг?! Или ще се молим на Господ- ББ, да не вали?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари